Now Reading:
Razmišljate kako morate početi vježbati? Krenite od danas! Donosimo 6 vježbi za ravan trbuh!
Full Article 3 minutes read

Razmišljate kako morate početi vježbati? Krenite od danas! Donosimo 6 vježbi za ravan trbuh!

Ljeto je sve bliže i razmišljate kako se morate pokrenuti i do ljeta doći do ravnog trbuha kako bi mogli uskočiti u željeni kupaći kostim. Donosimo nekoliko vježbi za koje vam ne treba nikakva posebna oprema, ni sprave, koristite samo snagu vlastitog tijela.

1

Lezite na pod, na leđa. Noge podignite u svijeću, neka koljena budu ravna. Angažirajte trbušnjake tako što ćete podizati gornji dio tijela kako biste vrhovima prstiju na šakama dotaknuli prste na ispruženim nogama.

2

Lezite na leđa. Noge spojite, ispružite i podignite od podloge. Kukovi neka su čvrsto priljubljeni za podlogu. Kružite nogama u smjeru kazaljke na satu, a potom i u suprotnom smjeru. Kukovi se ne smiju podizati od zemlje!

3

Ponovno ležite na leđima. Gornji dio tijela je podignut od podloge, a ako vam je to preteško, možete se osloniti na laktove. Noge su savijene u koljenima, stopalima se odupirete o pod. Otvarajte desnu nogu u desnu stranu, što više možete, pa vratite u početni položaj. Isto ponavljate lijevom nogom.

4

I ovu vježbu radite naizmjenično, prvo desnom, a potom lijevom nogom. Lezite na leđa, podignite gornji dio tijela od podloge, bez oslanjanja na podlogu. Desno koljeno privucite trbuhu, a potom ispružite nogu tako da zauzima kut od 45 stupnjeva s podlogom. Ponovno savijte koljeno i vratite se u početni položaj.

5

Lezite u lijevi plank. Oslonac je na šaci lijeve ruke, kukovi su podignuti od podloge, tijelo je ravno i zategnuto. Približavajte koljeno desne noge trbuhu i vraćajte nogu u početni položaj, a da pritom ne mijenjate položaj ostataka tijela. Isto ponavljajte okrenuti na suprotnu stranu i lijevom nogom.

6

Trbušnjaci su nezamjenjivi. Lezite u klasičnu pozu za trbušnjake i vucite rukama ka bokovima i nogama ne biste li postignuli oblik trokuta.

www.sjever.hr/ljepotaizdravlje.hr 11.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.