Now Reading:
Novootvorena šesta prodavaonica Mesnica Kiš zahvala je svim „stalnim” kupcima na njihovom dugogodišnjem povjerenju
Full Article 4 minutes read

Novootvorena šesta prodavaonica Mesnica Kiš zahvala je svim „stalnim” kupcima na njihovom dugogodišnjem povjerenju

Već gotovo sedamdeset godina uspješan obrt Mesnice Kiš Međimurju, ali i regiji, donosi ljudima na stol zdrave, domaće i kvalitetne prehrambene proizvode

Meso i prerada mesa „Kiš“ obrt je koji postoji od 1955. godine te ga trenutačno vodi 2 i 3 generacija obitelji Kiš s naglaskom na kvalitetu domaćih proizvoda, a za proizvodnju koristi isključivo sirovine domaćeg podrijetla. Stoka se otkupljuje od domaćih gospodarstava Sjeverozapadne Hrvatske, čime se osigurava kvalitetno, svježe i domaće meso za kupca.

Obrt od spomenute godine radi neprestano uz konstantnu nadogradnju, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta, opremanje proizvodnog sustava čime povećava kapacitet i rast proizvodnje, a na kraju i profitabilnost poslovanja. „Kiš” plasira svoje proizvode na područje Zagorja, Međimurja, Podravine i manju količinu na područje Zagreba. Ovaj je obrt prije nekoliko dana otvorio i šestu mesnicu na području Čakovca točnije na adresi Trg Eugena Kvaternika 13 koju s ponosom ističu vlasnici Kiš – meso i prerada mesa, Karmen i Franjo Kiš sa sinom Dariom.

Zapošljavamo 30 ljudi, a do danas su četiri osobe koje su kod nas odradile radni vijek i otišle u zasluženu punu mirovinu. Orijentirani smo regionalno, s nabavom sirovine, a isto tako i s plasmanom. Imamo svoje ljude koji otkupljuju stoku od ljudi sa sela koji uzgajaju tu stoku, ali, nažalost, toga ima sve manje. Imamo svoje stare – stalne dobavljače, starije ljude, koji uzgajaju par svinja, kravica, teladi i koji znaju da ćemo mi od njih to otkupiti. Tu njihov ciklus uzgoja završava, a naš ciklus proizvodnje mesnatih proizvoda započinje. Ponosni smo na našu obiteljsku tradiciju, proizvodnju proizvoda i što smo zadržali tradicionalnu recepturu proizvoda koju kroz niz godina oplemenjujemo ili nadograđujemo – rekao je Franjo Kiš.

Na taj način brojnim kupcima, među kojima je značajan broj redovitih, Mesnice Kiš osiguravaju prije svega zdrav, domaći i kvalitetan proizvod. A upravo takvi proizvodi mogu se naći u novootvorenoj prodavaonici u kojoj se nalaze svježe meso, suhi, trajni, polutrajni, kobasičarski proizvodi, roštilj program, ukratko za svako nepce ponešto.

Sam objekt, iza sebe ima jednu lijepu priču, budući da je upravo zahvaljujući inicijativi Mesnica Kiš starom objektu u centru Čakovca udahnut novi izgled i novi život.

-Mesnica je smještena u objektu koji svoje korijenje vuče iz 1896. godine, posjeduje poseban šarm te je savršen spoj tog vanjskog, starog, ali adaptiranog štiha s unutarnjim, suvremenijim ambijentom što je iziskivalo zaista velik angažman. Namjera nam je bila kroz uređenje i otvaranje nove mesnice , zahvaliti svojim stalnim kupcima na ukazanom povjerenju i pridobiti buduće uz naše prepoznatljive proizvode što kobasičarske, suhe i svježe proizvode. Naša svaka mesnica ima svoju priču, kao i svaki naš proizvod – zaključila je Karmen Kiš.

Osim mesnica, obrt posjeduje i veleprodaju, pa tako pokriva veliki dio vrtića i škola, što je izrazit karakter i pečat ovog obrta i poslovanja. Kažu kako im je najvažnije da su kupci zadovoljni uslugom, pa čak i kada se radi o najmlađima.

Inače, iza već gotovo 70 godina uspješnog obrta Mesnice Kiš stoje svi članovi obitelji Kiš koji uz svakodnevni rad grade povjerenje sa svojim kupcima, a sa svakom novom generacijom unose dašak modernog u poslovanje te pritom ne zaboravljajući tradicionalnu obiteljsku recepturu i proizvodnju na koju su izuzetno ponosni kao i na svakog svog djelatnika s kojima funkcioniraju kao jedna velika obitelj.

Radno vrijeme mesnice KIŠ centar je:
ponedjeljkom od 08:00 – 13:00 sati
od utorka do petka od 8 – 17 sati
subotom od 07:30-13:00 sati
nedjeljom i blagdanom mesnica ne radi.

s.kalajdzija/sjever.hr 08.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.