Now Reading:
Župan Koren sudjelovao na sastanku o organizaciji cijepljenja, “Spremni smo za daljnje korake”
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sudjelovao na sastanku o organizaciji cijepljenja, “Spremni smo za daljnje korake”

U utorak, 6.travnja održan je online sastanak Vlade RH, Ministarstva zdravstva, župana i zavoda za javno zdravstvo na temu organizacije cijepljenja, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima županija, županijskih stožera civilne zaštite i ravnateljima županijskih zavoda za javno zdravstvo je razmijenio informacije o epidemiološkim mjerama i procesu cijepljenja protiv bolesti Covid-19 uz naglasak na pripremu prihvaćanja najavljenih većih količina cjepiva. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je za očekivati da će se do kraja lipnja postići procijepljenost stanovništva od 50 posto te kako će se broj doza cjepiva i dalje distribuirati prema broju stanovnika županija.

Župan Koren u raspravi je kazao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada vrlo uspješno organizirala 12 punktova za cijepljenje na području županije:

– Županija je vrlo uspješno organizirala 12 punktova za cijepljenje na kojem je cjepivo primilo 10 tisuća ljudi, sve je proteklo bez ikakvih problema te u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima. U pripremi je još šest punktova, a spremni smo i za daljnje korake u procjepljivanju opće populacije – kazao je Koren na sastanku.

Do sada je na području Koprivničko-križevačke županije prvu dozu cjepiva primilo gotovo 10.000 osoba, a drugom dozom je cijepljeno gotovo 3.000 osoba, dodao je župan i napomenuo kako dinamika cijepljenja ovisi o količinama i dostupnosti cjepiva. Županija je spremna i za daljnje korake te se u tom pogledu razgovara sa Županijskom gospodarskom komorom te se razmatraju planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima te se provode i ankete u školama među prosvjetnim djelatnicima kako bi se utvrdila zainteresiranost za cijepljenje.

www.sjever.hr
07.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.