Now Reading:
Vraća li nam se proljeće?
Full Article 2 minutes read

Vraća li nam se proljeće?

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Malo kiše može pasti tijekom jutra na krajnjem jugu, a sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi kiše i snijega. Vjetar većinom slab, u Podravini umjeren sjeverozapadni. Umjerena i osobito ujutro jaka bura danju će malo oslabiti i prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Ujutro mraz u većini zemlje. Najniža temperatura zraka uglavnom od -8 do -2, na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša većinom između 4 i 9, te od 9 do 12 °C duž obale i na otocima.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljnije u odnosu na prethodni dan. Jutro će biti hladno, pa upozoravaju na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Tijekom dana će uz djelomice sunčano vrijeme, osobito uz Jadran, neki meteoropati osjetiti poboljšanje općeg stanja.

U drugom dijelu tjedna pretežno ili djelomice sunčano. U unutrašnjosti uz prolazno više oblaka još u četvrtak moguć je poneki lokalni pljusak kiše ili snijega. Vjetar slab, od petka umjeren jugozapadni. Na Jadranu nakon umjerenog sjeverozapadnjaka od petka će jačati jugo. Ujutro osobito na kopnu mraz, sve do subote, a dnevna temperatura u blagom porastu.

www.sjever.hr

07.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.