Now Reading:
Bespovratnih 9,5 milijuna kuna za gradnju poduzetničke infrastrukture u Pisarovini – Kožić: „Sve je više investitora i sve više zaposlenih”
Full Article 3 minutes read

Bespovratnih 9,5 milijuna kuna za gradnju poduzetničke infrastrukture u Pisarovini – Kožić: „Sve je više investitora i sve više zaposlenih”

Uz dosad uloženih više od 35 milijuna kuna, u gradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Pisarovina u ovoj će godini biti uloženo još 16,7 milijuna.

Od ovoga iznosa 9,5 milijuna kuna su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak osigurava Općina koja je projekt prijavila i na županijski natječaj za razvoj poduzetničkih zona.
-Ovim ulaganjem završavamo gradnju infrastrukture u zoni i stvaramo uvjete za gradnju novih poduzetničkih pogona. Do sada ih je u zoni sagrađeno 15 i u njima je zaposleno preko 480 radnika – rekao je načelnik općine Tomo Kovačić na predstavljanju projekta „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Pisarovina“. Među najvećim stavkama projekta su dovršetak gradnje prometnica u zoni (u kojoj su zemljište kupila 72 poduzetnika) u što će biti uloženo 7,3 milijuna, zatim u gradnju parkirališta 3,2 milijuna, u gradnju javne rasvjete 2,6 milijuna, a u hortikulturno uređenje oko 300.000 kuna.

-Ove će godine krenuti i gradnja brze ceste od čvora Zdenčina do Pisarovine, čime se poduzetnicima otvara još veća mogućnost ulaganja – rekao je Kovačić. Posebnu zahvalu uputio je županu Stjepanu Kožiću što je Županija, u trenutku kada je za Općinu bilo presudno hoće li se u zoni graditi tvornica auto dijelova, izdvojila za infrastrukturu interventnih milijun kuna.

-Županija nam je uvijek pri ruci – naglasio je Kovačić, dodavši da u zoni već postoji bioplinsko postrojenje, koje sada raspolaže viškom toplinske energije, pa je dugoročna ambicija Općine sagraditi u poduzetničkoj zoni i bazene te rekreacijski centar s nogometnim i teniskim igralištem.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako se dugogodišnje ulaganje u poduzetničke zone itekako isplatilo.
-Na početku se na razvoj zona gledalo sa skepsom, a danas se vidi da je to bila itekako dobra odluka. U naših tridesetak zona ima sve više investitora, a što je još i bitnije povećava se broj zaposlenih – rekao je Kožić, dodavši da podaci FINA-e govore da su poduzetnici s prostora Zagrebačke županije drugi u državi prema ukupnim prihodima, odmah iz poduzetnika s prostora grada Zagreba.
-Sve što smo zacrtali postepeno i ostvarujemo. Nikada nismo govorili da ćemo od danas do sutra stvoriti čuda. Bili smo realni! Danas smo jedna od gospodarski najuspješnijih županija u državi. Županija u kojoj se proizvodi najbrži električni automobil na svijetu, dijelovi za Mercedes, a uskoro i dijelovi za avione – rekao je Kožić. 

Dosad je Zagrebačka županija u razvoj poduzetničkih zona uložila preko 50 milijuna kuna. Samo u Poduzetničku zonu Pisarovina, u razdoblju od 2007. do danas, oko 6,2 milijuna kuna.

Kožić je dodao i da je u 2020. na području Zagrebačke županije zabilježen porast broja zaposlenih za 1500 osoba u odnosu na godinu dana ranije.
-Naše gospodarstvo pokazalo se kao najžilaviji sektor, a i sama Županija stala je uz svoje poduzetnike s bespovratnih 13,7 milijuna kuna potpora – naglasio je Kožić.

Govoreći o kvaliteti života u općini Pisarovina, istaknuo je dogradnju OŠ Vladimira Nazora čime se stvaraju uvjeti za jednosmjensku nastavu i produženi boravak. Investicija je to vrijedna 4,5 milijuna kuna, a u potpunosti je financira Županija.

www.sjever.hr

07.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.