Now Reading:
Ministarstvo dodijelilo više od 1,3 milijuna kuna za kulturnu infrastrukturu u Varaždinskoj županiji – Stričak: Rijetko je koje područje kao Varaždinska županija bogato kulturnom baštinom
Full Article 2 minutes read

Ministarstvo dodijelilo više od 1,3 milijuna kuna za kulturnu infrastrukturu u Varaždinskoj županiji – Stričak: Rijetko je koje područje kao Varaždinska županija bogato kulturnom baštinom

Ministarstvo kulture i medija sufinancirat će 211 programa izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture u ukupnom iznosu od 37.352.500 kuna, a više od 1,3 milijuna kuna dolazi u Varaždinsku županiju.

– Rijetko je koje područje kao ovo Varaždinske županije bogato kulturnom baštinom, vrijednom graditeljskom baštinom, od sakralne do dvoraca, kurija, utvrda i palača. Bitno je sve njih u što izvornijem obliku ostaviti budućim naraštajima, a u isto vrijeme naći model kako ih koristiti. Stoga me raduje da je Ministarstvo kulture i ove godine to prepoznalo te iz programa odlučilo sufinancirati njihovu zaštitu – izjavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Među odobrenim programima je i onaj Općine Bednja kojoj je dodijeljeno pola milijuna kuna za rekonstrukciju i prenamjenu postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora. Jednak iznos dobilo je i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu za nastavak obnove Velike scene.

Za rekonstrukciju kotlovnice Kina Ivanec Pučko otvoreno učilište „Đuro Arnold“ dobilo je 160.000 kuna, a za rekonstrukciju i prenamjenu podrumskog prostora palače Sermage Gradskom muzeju Varaždin odobreno je 150.000 kuna.

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg dobila je 50.000 kuna za zamjenu dotrajalog parketa i ličenje zidova knjižnice, dok će Ministarstvo kulture i medije sa po 10.000 kuna sufinancirati nabavu opreme za informatički kutak Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“ Ivanec te informatizaciju Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

www.sjever.hr

06.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.