Now Reading:
KOPRIVNICA: Centar izvrsnosti započeo s radom zahvaljujući projektu „Knowledge Well“ vrijednom gotovo 1,78 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNICA: Centar izvrsnosti započeo s radom zahvaljujući projektu „Knowledge Well“ vrijednom gotovo 1,78 milijuna kuna

U sklopu projekta „Knowledge Well“ započele su radionice za učenike prema prethodno osmišljenim individualiziranim programima. Naime, zahvaljujući projektu koprivničke osnovne škole postale su centri izvrsnosti i to iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti.

Danas, 6. travnja u školama su započele radionice čiji je cilj da izvrsni učenici identificirani za svako područje rade po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa. Učenici će također tijekom rada koristiti edukacijske materijale prethodno nabavljene za svaku školu ovisno o području centra izvrsnosti.

Mentore i učenike u Osnovnoj školi Braće Radić posjetio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Redovni obilasci naših škola koje su u projektu Knowledge Well ide dalje. Osnovna škola Braća Radić iskoristit će proljetne praznike da radi s najdarovitijem učenicima i to iz područja povijesti i geografije. Ponosno smo na naše škole, na naše ravnatelje i mentore te na učenike – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te svim sudionicima projekta poželio uspješan rad.

Na radionicama u sve tri škole sudjeluje 54 učenika, odnosno po 18 u svakoj školu. Provesti će se ukupno pet radionica, kroz pet dana.

– Presretan sam što su počele radionice, ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam danas i vanjski suradnici koji će započeti s radom u centru izvrsnosti u našoj školi i to iz područja geografije i povijesti – kazao je Krešo Grgacravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu „Knowledge Well“, koji se provodi s projektnim partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan gotovo 1,78 milijuna kuna od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712 tisuća kuna.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
06.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.