Now Reading:
Specijalizirani kamp nogometnih vratara Cotić-Starčić po prvi puta Međimurju. POSAVEC: Međimurje i u sportu daje više
Full Article 4 minutes read

Specijalizirani kamp nogometnih vratara Cotić-Starčić po prvi puta Međimurju. POSAVEC: Međimurje i u sportu daje više

nogomet

U Međimurju se od 1. do 5. travnja 2021. na terenima NK Nedelišće pod vodstvom trenera „GK kampa Cotić-Starčić“ održava specijalizirani kamp za nogometne vratare svih uzrasta.

Specijalizirani vratarski kamp Cotić-Starčić profilirao se posljednje tri godine u najbolji kamp za nogometne vratare u Republici Hrvatskoj i sinonim je za kvalitetan rad s nogometnim vratarima svih uzrasta.

Treneri Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić educirani su treneri pri HNS Akademiji, nositelji „ A “ licence trener specijalist za vratare te „UEFA – A“ licence – najviše moguće licence što je rezultiralo velikim interesom za njihov kamp koji se po prvi puta održava i u Međimurju, a koji je u rekordnom roku od svega deset dana bio u cijelosti popunjen.

„Međimurje ima iznimne uvjete za treninge i pripreme sportaša. Jedino je u Hrvatskoj nositelj prestižne titule EU je regije sporta 2022., najbolja je hrvatska kontinentalna turistička destinacija i s obzirom na veliki interes vratara iz ovog dijela Hrvatske, odlučili smo se uskršnje izdanje kampa napraviti upravo u Međimurju. Zbog izvrsnog položaja imamo polaznike i iz okolnih županija, a nažalost mladi vratari iz Slovenije i Mađarske zbog epidemioloških mjera ovoga puta ne mogu nazočiti.“ – kažu treneri Cotić i Starčić koji su oduševljeni međimurskom poslovnošću, ali i gostoljubivošću.

„Vjerujemo kako ćemo u budućnosti u suradnji s nadležnim institucijama u Međimurju organizirati i veće kampove te kvalitetnim radom postati i dio uspješne međimurske sportske priče i na području sportskog turizma, a s obzirom da Međimurska i Istarska županija imaju potpisan sporazum o suradnji pridonijeti još boljoj povezanosti dviju županija.“ – naglašavaju treneri Cotić i Starčić.

Mama jednog od polaznika, Sabina Salamon Bernich iz Umaga kaže kako je njen sin redoviti polaznik kampova Cotić-Starčić i da je napredak upravo zbog kvalitetnog rada i pristupa trenera nemjerljiv. Dodaje kako je prvi puta u Međimurju i da je čitava obitelj oduševljena svime viđenim i doživljenim. „Smješteni smo u toplicama Sveti Martin. Ponuda je izvrsna i u pet dana teško da ćemo uspjeti vidjeti sve što bismo željeli. Međimurje stvarno daje više i kada god se poželimo pravog odmora, sigurno ćemo se vratiti u Međimurje.“ – kazala je gđa Salamon Bernich.

Direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula kazao je kako Turistička zajednica Međimurske županije poseban naglasak stavlja na razvoj održivog turizma čija je sastavnica i sportski turizam. „Drago nam je da je jedan tako renomirani kamp prepoznao Međimurje kao destinaciju s odličnim uvjetima za treninge sportaša. S obzirom da aktivno radimo na razvoju sportskog turizma, vjerujem kako će se“ GK kamp Cotić-Starčić“ rado vraćati i u buduće.“

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je kako je uz obrazovanje, sport jedan od prioriteta Međimurske županije. Istaknuo je povezanost i prijateljstvo s Istarskom županijom. „ S Istarskom županijom dijelimo brojne interese i razvijamo suradnju na svim područjima. Vjerujem kako je ovo početak dobre suradnje i na području sporta pa i sportskog turizma. Sličnog smo mentaliteta kojega karakterizira skromnost, veliki rad i puno truda što su prepoznali i u „GK kampu Cotić-Starčić.“ Međimurje će sigurno opravdati ukazano povjerenje i vjerujem da će im Međimurje uz Istru kao primorsku, postati stalna kontinentalna baza.“

www.sjever.hr 05.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.