Now Reading:
Kastel uoči okršaja sa Slavenom: Čekaju nas teške utakmice i neizvjesna borba za opstanak
Full Article 3 minutes read

Kastel uoči okršaja sa Slavenom: Čekaju nas teške utakmice i neizvjesna borba za opstanak

U petak u 18 sati na gradskom stadionu u Varaždinu odigrat će se utakmica 27. kola HT Prve lige u kojoj će domaćin ugostiti Slaven Belupo. Bit će to susjedski, lokalni derbi, ali ovoga puta i derbi začelja.

Varaždin je pretposljednji sa 22 boda, dok se Slaven Belupo nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s dva boda prednosti.

Trener Varaždina Zoran Kastel utakmicu je najavio kao tek prvu u nizu od važnih:

–Svjesni smo značaja utakmice, gdje ova tri boda jako puno znače, kako i njima, tako i nama. Sigurno je da će se sljedećih 4-5 utakmica voditi borba za ostanak te je nužno skupiti što više bodova.

Obe momčadi iskoristile su dvotjednu, reprezentativnu stanku dodatnim uigravanjima, treninzima i prijateljskim susretima.

–Imali smo kraću stanku pošto smo igrali prije ove pauze u nedjelju i igramo već u petak, tako da nije to bilo cijelih dva tjedna već nekih 11 dana. Ostali smo bez Elezija i Pelumbija koji su bili na raspolaganju mladim reprezentacijama Albanije i Makedonije. Imali smo nešto i ozlijeđenih igrača, tako da su šanse dobili i oni koji su manje igrali – istaknuo je Kastel te kako im je to poslužilo za dobru pripremu za Slaven Belupo.

Također je dodao kako imaju problema s ozlijeđenim igračima:

Urata nije u konkurenciji još od Dinama, nema Senića, nema Glavine i Postonjskog. Međutim, vraćaju se Horkaš i Đurasek te nam je to veliki dobitak jer su oni jako važni za ekipu te će sigurno podići kvalitetu igre i biti nam jedna svijetla točka i putokaz za pobjedu.

Posljednji susret ove dvije ekipe odigran u Koprivnici završio je pobjedom Belupa od 2:0, a upitan o momčadi Slavena Kastel kaže kako je to možda jedna od najiskusnijih ekipa u ligi, ali isto tako da se više fokusira na pripremu svoje momčadi za predstojeću utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ zbog nadolazećih protivnika.

Dolaze nam protivnici koji su s nama u rangu, svi su u problemima. Lokomotiva je u problemima, Slaven je u problemima, mi smo u problemima, Šibenik je također posljednjih par utakmica pao. Čekaju nas teške utakmice i neizvjesna borba za opstanak. Moramo biti maksimalno spremni i motivirani, jer jedino takvi možemo napraviti rezultat i doći do bodova – zaključio je Kastel.

ab/www.sjever.hr
1.4.2021.

Input your search keywords and press Enter.