Now Reading:
ZBOG DUGA VELEDROGERIJAMA Beroš: „Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća”
Full Article 2 minutes read

ZBOG DUGA VELEDROGERIJAMA Beroš: „Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća”

Nakon što je veledrogerija Medika danas objavila kako obustavlja dostavu lijekova svim bolnicama u Hrvatskoj, osim jednoj u Lovranu, javnosti se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

Rekao je kako su duboko svjesni problema dugova prema veledrogerijama te da se radi o “kroničnoj boljki” zdravstva koja traje već desetljećima, prenosi N1.

-Imamo određeno utemeljenje za rješavanje tog problema u ovom trenutku. Ministarstvo zdravstva djeluje u okviru svog proračuna i ne može riješiti problem bez Vlade i Ministarstva financija. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra na sastanku – rekao je Beroš.

Dodao je kako vjeruje da će sve krenuti u dobrom smjeru.
-Sutra imamo sastanak s predstavnicima veledrogerijama. Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje usuglašeno s Ministarstvom financija. Radit ćemo sve da nijedan građanin ne ostane bez lijekova – rekao je.

Veća izdvajanja iz plaća

Na pitanje uključuje li plan poskupljenje zdravstvenih usluga, ministar je kazao “ne direktno”, no potom dodao:
-Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća.

Premijer Andrej Plenković danas je najavio kako će ministar Beroš i ministar financija Zdravko Marić razgovarati s predstavnicima veledrogerija te će im sredstva biti isplaćena, piše N1.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/n1

30.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.