Now Reading:
Nagrađeni najbolji učenici i mentori koprivničkih škola
Full Article 2 minutes read

Nagrađeni najbolji učenici i mentori koprivničkih škola

Grad Koprivnica tradicionalno svake godine nagrađuje najbolje učenike, mentore i ravnatelje škola s područja grada Koprivnice.

Kako bi nagradili učenike, mentore i ravnatelje za uspješna postignuća na natjecanjima u školskoj godini 2019./2020. izvrsnice i nagrade dodijeljene su jučer u Galeriji Mijo Kovačić.

Nagrade su ispred škola preuzeli ravnatelji i predstavnici učenika, a uručio im ih je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Doista možemo biti ponosni na sve naše ravnatelje, mentore i učenike koji su pokazali da se u nikad težim uvjetima mogu ostvarivati vrhunski rezultati. Još jednom su pokazali da imamo kvalitetan obrazovni sustav na koji smo izuzetno ponosni, koji respektiramo i na kojem svi zajedno moramo u vremenu koje nam dolazi još više raditi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te čestitao dobitnicima nagrada.

Nagrade su dodijeljene 344 učenika i mentora, za što je iz proračuna izdvojeno 120 tisuća kuna. Nagrađeni su oni koji su osvojili značajne rezultate na natjecanjima koja se nalaze u Katalogu natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog školskog športskog. Uz izvrsnice dodijeljeni u poklon bonovi vrijednosti od 150 do 400 kuna, ovisno o osvojenom mjestu.

– Grad svojim sustavom nagrađivanja izvrsnih učenika pokazuje da je svaki uspjeh važan, a učenicima to mnogo znači. Djeca su presretna kada su prepoznata, mnogo im znači lijepa riječ i komadić papira. Divno je kada vide rezultate svojega truda jer tada taj trud ima smisla. To je krug vrlina. Kada se jako trudiš i darovit si, postaješ uspješan, ali kada se ne trudiš od darovitosti nema ništa. Nagrade djeci daju pozitivan adrenalin pa nastavljaju lebdjeti na krugu uspjeha i nemaju razloga za nezadovoljstvo – rekla je ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec.

Ispred Grada Koprivnice dodjeli nagrada uz gradonačelnika su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek.

www.sjever.hr / koprivnica.he
30.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.