Now Reading:
Policajci i gradonačelnik Čehok dijelili prigodne poklone uzornim vozačicama povodom Međunarodnog dana žena
Full Article 2 minutes read

Policajci i gradonačelnik Čehok dijelili prigodne poklone uzornim vozačicama povodom Međunarodnog dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u društvu zamjenika Zlatana Avara i policajaca na čelu s voditeljem odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijelom Posavcem ženama sudionicama u prometu tradicionalno su čestitali Međunarodni dan žena uručenjem poklona.

Uz prigodnu čestitku i ružu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je:
-Ovo je jedna dobra ideja da se danas na Međunarodni dan žena prije svega prisjetimo svih žena i potreba da se promiču prava žena. Jednako tako kao u prometu zajedno s policijom malo prekontroliramo stanje – vidite da sve žene imaju dokumente, da su sve uzorne vozačice, da imaju sve što je potrebno od opreme. To samo pokazuje da su žene savjesniji vozači od muškaraca.

O ženama kao vozačicama detaljniji je bio voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Danijel Posavec:
-Žene su definitivno opreznije vozačice u prometu od muškaraca. Što se tiče nekakvih negativnih strana kod žena, možda su nešto lošije u slučajevima kad treba izbjeći naglo neku opasnost na cesti, kad treba izbjeći prometnu nesreću. Moram reći da su u nekim slučajevima muškarci opravdano nervozni u prometu kad vide ženu ispred sebe koja je neodlučna prilikom ulaska u kružni tok prometa ili kad se pokušava bočno parkirati.

Što se tiče crnih brojki i kršenja prometnih pravila dodao je:
-Statistike za 2020. godinu govore da je puno manje žena stradalo u prometnim nesrećama u odnosu na muškarce. Izuzetno sam ponosan na sve naše vozačice zbog toga jer već dvije godine niti jednu prometnu nesreću s poginulom osobom nije izazvala žena. Općenito gledajući moramo reći da žene više poštuju prometne propise nego muškarci, posebno se to odnosi na prekršaje poput prekomjerne brzine kretanja, više koriste sigurnosne pojaseve i ono što će se mnogi muškarci iznenaditi žene manje “mobiteliraju” za vrijeme vožnje u odnosu na muškarce.

ab/www.sjever.hr
8.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.