Now Reading:
Učenici Elektrostrojarske škole izvrsni u poznavanju prometnih propisa
Full Article 2 minutes read

Učenici Elektrostrojarske škole izvrsni u poznavanju prometnih propisa

Učenici Elektrostrojarske škole ostvarili su iznimne rezultate na Trećem državnom natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa. Natjecanje organizira i provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, tvrtkom Moj Telekom d.o.o. i CARNet-om.

Elektrostrojarska škola drugoplasirana je srednja škola na natjecanju, a učenici 3.a razreda ostvarili su najbolji rezultat u natjecanjima razreda.

– Ovo je jedna odlična priča, a naša škola svake godine sudjeluje i svake godine ostvarujemo dobre rezultate. Posebno mi je drago što se uključio Moj telekom d.o.o. s lijepim nagradama te mislim da su ovi rezultati jako dobar poticaj za dalje – rekao je ravnatelj škole Igor Kos.

U poznavanju prometnih pravila istaknuo se Noah Krobot, učenik trećeg razreda tehničke gimnazije u Elektrostrojarskoj školi, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji učenika trećeg razreda.

– Uključili smo se kao razred jer sam se natjecao u kategoriji SuperStar kod koje se skupljaju bodovi tako što se pozivaju drugi na rješavanje ispita preko mog koda. Osvojio sam PlayStation 5, laptop, a ostali učenici eksterne baterije, USB stikove ili majice – rekao je Noah.

Školu su ovih dana posjetili predstavnik tvrtke Moj Telekom d.o.o., Ravnateljstvo policije i Policijska uprava Varaždinska te učenicima koji su postigli najbolje rezultate uručili prigodne nagrade.

– Natjecanje se organizira sa svrhom popularizacije prometne sigurnosti i prometne prevencije kod mladih ljudi. Veoma smo zadovoljni odazivom učenika i suradnjom sa srednjim školama. Na području Varaždinske županije odazvalo se 93 posto srednjih škola, dok je taj prosjek u Hrvatskoj oko 40 posto – istaknuo je Miron Huljak iz Ravnateljstva policije.

Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa trajalo je od 15.11. do 31.12.2020. na online platformi Prometna učilica. Platforma je namijenjena za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture, prometnih propisa i prometnih pravila s ciljem unaprjeđenja sigurnosti prometa kod djece i mladih sudionika u prometu.

www.sjever.hr

03.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.