Now Reading:
I Pregrada odlučila ne biti panj!
Full Article 2 minutes read

I Pregrada odlučila ne biti panj!

Grad Pregrada i ove se godine priključuje nacionalnoj kampanji „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj“ koja se odvija od 1. do 7. ožujka 2021.

Na poziv udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“ Grad Pregrada odlučio je provesti akciju sadnje 15 stabala u četvrtak, 4. ožujka 2021. od 16 sati, oko Kunaparka, Osnovne škole Janka Leskovara i DV Naša radost.

Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećem linku: https://panj.crogis.hr

Ciljevi kampanje su: stvaranje simbioze građana, institucija i struke s ciljem realiziranja kampanje zajedničkim snagama, poticanje na sadnju autohtonih sorti svih biljnih vrsta i njihova razmjena, čuvanje genofonda, zadovoljavanje potrebe za edukacijama kako bi se umanjio rizik nepotpunog shvaćanja ekoloških problema, stvaranje promjene kod širokog kruga ljudi (stvaranje kritične mase – pojedinačni doprinosi, sinergijski učinak), kreiranje pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog ponašanja u okolišu, podizanje kvalitete života u suradnji s društvima i organizacijama identičnih ciljeva, kao i nadležnih institucija koje pridonose kakvoći uvjeta za rad, življenje i kretanje, poticanje građana na veću socijalnu uključenost u provedbi kampanje, povezivanje i razvitak pozitivnih emocija boravkom u prirodi, postavljanje novih standarda kao odgovor na ekološke izazove, privlačenje publiciteta na probleme ekologije te stvaranje kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša.

www.sjever.hr / pregrada.hr
03.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.