Now Reading:
Četvrtfinale Kupa: Dinamo u završnici slomio dobar otpor Slaven Belupa
Full Article 2 minutes read

Četvrtfinale Kupa: Dinamo u završnici slomio dobar otpor Slaven Belupa

Nogometaši Slaven Belupa ispali su iz Hrvatskog nogometnog kupa. U 1/4 finala bolji je bio Dinamo rezultatom 2:0. Zagrepčani su u završnici slomili čvrst otpor koprivničke momčadi i plasirali se u polufinale.

Trener Tomislav Stipić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Božića, Parackog, Mlinara, Prcu, Bogojevića i Bačelić Grgića pa je od prve minute na teren poslao Filipovića na golu. Apau, Hyunwoo i van Bruggen činili su obrambeni trojac, dok su na bokovima zaigrali Bosec i Gamarra. Veznu liniju činili su Lulić, Goda i Glavčić, dok su napadački tandem bili Knoll i Iličić. Istaknimo da je današnja utakmica krenula s minutom šutnje za Zlatka Cicu Kranjčara, legendu hrvatskog nogometa i bivšeg trenera Slaven Belupa.

Prvu priliku imala je momčad Dinama. Nakon jedne kontre pucao je Oršić s 12-ak metara, ali nije bio precizan. Odgovorio je Glavčić u 15. minuti s druge strane, no Zagorac je obranio njegov pokušaj iz daljine. Pokušaje Oršića i Gavranovića u 28. i 30. minuti sigurno su otklonili obrana Slavena i Filipović. Deset minuta kasnije opet je snažno iz daljine tukao Glavčić, no nedostajalo mu je preciznosti. Nakon prvih 45 minuta golova nije bilo.

Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio prilikama Stojanovića i Tolića, ali se rezultat nije mijenjao. Kao i u prvom dijelu, odgovorio je s koprivničke strane Glavčić iz daljine, no Zagorac je ponovno bio siguran. Opasni udarci Oršića i Ademija u 60. i 63. minuti završili su iznad grede. Dinamo je s 1:0 poveo u 70. minuti kada je Petković realizirao kazneni udarac. Osam minuta kasnije Ademi je jedan odbijanac pospremio u mrežu za 2:0. Bio je to konačan rezultat utakmice.

tekst i foto: NK Slaven Belupo

www.sjever.hr / nk-slaven-belupo.hr

03.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.