Now Reading:
USUSRET OSMOM MARTU: Nastavlja se saga cyberbullying-a, “Toliko ih se namnožilo da troše zrak”
Full Article 2 minutes read

USUSRET OSMOM MARTU: Nastavlja se saga cyberbullying-a, “Toliko ih se namnožilo da troše zrak”

Dokle?! Ali stvarno: Dokle?! Sjećate se članka o nasilju preko interneta upućenim djevojčicama i ženama? Nažalost, ta linija nije prekinuta. Koji su motivi, teško je reći. Do kada će ženski spol biti otirač i do kada će trajati začarani krug ponižavanja?! Manuela ga je doživjela već drugi put i odlučila istupiti pred javnost.

– Danas me na Instagram dodala žena pod imenom Manuela Rihtar. Profil je bio javan i djelovala je normalno. Prihvatila sam zahtjev, (budući da sam se prije napuštanja države bavila slikanjem, prihvaćala sam zahtjeve kako bi ljudi mogli naručiti sliku) no ubrzo mi je sve postalo nekako čudno, a profil nisam stigla ukloniti budući da sam bila na radnom mjestu. S navedenog profila došla je poruka i zainteresirala sam se – kaže Manuela.

– Reakcija mi je bila šokantna i javilo mi se pitanje zar opet jer mi je nedavno netko već napravio lažan profil.

– Odmah, istog trena i bez dileme objavila sam to javno na svom Instagram profilu da vide i to drugi. Kako sam dobivala poruke, bez straha sam odgovarala dotičnoj i dotičnome.

Nakon ovog profila, dolaze poruke s profila “gorangogybabicc”:

Manuela se nije libila biti oštra, a pita se:

Zašto lažni profili, lažni ljudi? Toliko ih se namnožilo da troše zrak. Iza tih profila se krije živo biće, nazvat ću ga čovjek, iako to ni pod kojom osnovom to nije jer čovjek je smislena ličnost. Ne razumijem što se postiže s tim lažnim profilima? Ništa. Koja je onda svrha toga? Da njih pitamo, ni oni ne bi znali odgovor. Ne znam kakav se psihopata krije iza monitora/tastature/fotke, tamo negdje na nekom mjestu, ali mislim da je to osoba koja nema svoj vlastiti život i koja nije zadovoljna istim, pa mora ulaziti u tuđi i uživati u tome. Nisu normalni, a i zašto bi bili?! Te osobe okružene su “neredom”.

Na kraju se Manuela, zajedno s nama, pita: Zašto i kako nitko ne može doći na kraj ovoj suludoj “igri”?!

mčaržavec / www.sjever.hr
02.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.