Now Reading:
Nastavak stolnoteniske natjecateljske sezone – Varaždinci bez nastupa „poraženi„ od Dubrovnika, pa pobijedili u Splitu
Full Article 3 minutes read

Nastavak stolnoteniske natjecateljske sezone – Varaždinci bez nastupa „poraženi„ od Dubrovnika, pa pobijedili u Splitu

Proteklog je vikenda pod okriljem pandemije zbog koronavirusa nastavljena natjecateljska sezona prve hrvatske stolnoteniske HEP Superlige, u kojoj trostruki državni prvaci varaždinski STK Starr od početka sezone imaju četiri zaostale utakmice.

U subotu 27. veljače trebali su odigrati susret protiv Libertas Marinkolora, međutim na putu za Dubrovnik zaustavljeni su zbog preporuke epidemiologa koji je obavijestio stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije uz napomenu da se utakmica zbog pogoršane epidemiološke situacije na tom području ne igra ako to nije nužno. Varaždinci su tako prenoćili u Baškoj vodi, da bi u nedjelju 28. veljače u Splitu odigrali drugi zaostali susret protiv tamošnjeg STK Split i zabilježili pobjedu od 3:2.

-HSTS je bio obavješten o svemu jer smo im na putu do Dubrovnika uputili preporuku epidemiologa dr Mate Lakića, no od predsjednika natjecateljske komisije HSTS-a Alena Ivančina pristigao je samo kratak odgovor kako se susret ipak mora odigrati – napominje predsjednik STK Starr Ronald Redjep. Nakon toga je STK Starr uputio žurni zahtjev predsjedniku HSTS-a Zlatku Pospišu za hitnom elektronskom sjednicom Saveza na kojoj bi se sagledala ova situacija, međutim niti je sjednica održana niti je dobiven pozitivan odgovor HSTS-a o odgodi susreta, unatoč poznatoj situaciji s porastom zaraženih koronavirusom u Dubrovniku.

-Nismo željeli riskirati da naši igrači budu izloženi zarazi a niti smo željeli da nas netko proziva zbog neposluha sugestije o neodržavanju sportskih susreta pa dalje od Baške vode u subotu nismo otputovali. Međutim, unatoč odluci epidemiologa i Stožera Civilne zaštite o neigranju, te zahvaljujući podršci HSTS-a, novi su natjecateljski bodovi prema tome i pobjeda od 3:0 pripisani STK Libertas Marinkoloru bez igre – zaključuje Redjep i dodaje kako su na ovu odluku već uložili žalbu.

Dolazećeg će vikenda Varaždinci kod kuće ugostiti STK Požega u subotu, a STK Slavonski Brod u nedjelju 7. ožujka u još dvama zaostalim susretima. Čekajući epilog oko neodigranog susreta u Dubrovniku, STK Starr je i dalje bez poraza na prvenstvenoj ljestvici HEP Superlige, i unatoč tome što je HSTS nezakonitim postupkom kod registracije igrača početkom sezone oštetio Varaždince odlukom o nemogućnosti nastupa šestorice standardnih igrača te još uvijek neriješenog statusa Hrvatskog državljana kineskog podrijetla Tana Ruiwua koji je u Dubrovniku vezano uz pojavu koronavirusa lani u veljači grubo i neljudski na nacionalnoj osnovi izvrijeđan od ekipe i navijača dubrovačkog STK Libertas Marinkolor.

www.sjever.hr

02.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.