Now Reading:
Zagrepčani zbog straha od potresa sele čak i do Ličko-senjske županije?
Full Article 2 minutes read

Zagrepčani zbog straha od potresa sele čak i do Ličko-senjske županije?

potres

Zagrepčani, čini se, pred strahom od novih potresa i koronavirusa, lagano sele prema rubnim dijelovima grada ili u obližnja mjesta izvan njega, a velik broj ih potegne i do Ličko-senjske županije za koju osjetan interes pokazuju i stanovnici drugih velikih gradova – donosi portal Crozilla.com.

Zbog trenda napuštanja sela i stanovanja u urbanim sredinama, sve donedavno nekretnine su se na tim područjima slabije prodavale i nerijetko su davane u bescjenje, no negativne okolnosti, točnije potresi i pandemija koronavirusa, koji su obilježili prošlu godinu, učinili su takva mjesta iznimno traženima.

U usporedbi s godinom ranije, tijekom 2020. oglasnik Crozilla.com bilježi porast broja posjetitelja koji su pretraživali nekretnine na području Ličko-senjske županije, što potvrđuje i Ivan Bižanović, dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK, te ujedno vlasnik i direktor agencije Lika nekretnine d.o.o.: „Prošle godine porasla je potražnja za kućama, stanovima i apartmanima na našem području.“ On smatra kako su potres u Zagrebu i COVID-19 glavni uzroci tome. Ljudi su tijekom karantene ostali „zarobljeni“ u svojim stanovima, te su se, kako kaže, željeli bar privremeno maknuti iz Zagreba.https://news.crozilla.com/u-bijegu-od-potresa-i-pandemije-mnogi-utociste-traze-na-ovim-podrucjima/?_ga=2.19138232.1449529298.1614399744-1321563229.1609218652

www.sjever.hr/Crozilla.com 27.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.