Now Reading:
KREATIVNOST I VJEŠTINA – ČAROLIJA Čakovčanka Andreja Rodiger unikatne drvene kućice pretvara u ljupke uporabne predmete
Full Article 4 minutes read

KREATIVNOST I VJEŠTINA – ČAROLIJA Čakovčanka Andreja Rodiger unikatne drvene kućice pretvara u ljupke uporabne predmete

Covid, lockdown, cijepljenje, politika, nesreće, influenceri…svakoga dana čitamo i slušamo o tim i sličnim temama i vrijeme je da malo predahnemo od takve svakodnevice, da zavirimo u jedan drugačiji, čaroban svijet mašte koji stvara Čakovčanka Andreja Rodiger.

Upoznajte Andreju, razigranu, maštovitu kreativku koja sivu svakodnevicu svojim unikatnim radovima pretvara u šareni svijet – svijet pun boja, oblika, ljupkosti…

Po struci je diplomirani ekonomist, Ekonomski fakultet završila je u Zagrebu i radi u financijama i knjigovodstvu već 23 godine, a uz posao pronalazi dovoljno vremena za svoj hobi – izradu unikatnih drvenih kućica, zidnih ili samostojećih, koje uz mali dodatak mogu postati što god poželite: vješalice, satovi, poštanski sandučići, nakit…

-Ideja se rodila prije nešto više od deset godina, kada sam naišla na jedan članak o izradi sličnih ukrasnih predmeta, pri čemu sam prvu vješalicu odlučila napraviti samo za svoje potrebe i tu stati, ali eto…Kako je nastala jedna vješalica, tako je nastala i druga, pa treća i tako je krenulo. Prijatelji, kojima se sviđao moj rad i kojima sam poklanjala moje uratke, bili su mi potpora da nastavim to raditi. No to je u pravilu bilo samo za razbibrigu i opuštanje – kaže nam Andreja i nastavlja:
-Svi moji proizvodi izrađeni su od drva, pri čemu mi nije bitno koja vrsta već koristim ono što mi je trenutno dostupno. Svaki predmet propilim, brusim, oslikam akrilnim bojama, a flomasterom dodam svoj prepoznatljiv pečat, tzv. doodle crtanje. Kad je svaki dio ukrasa gotov, slijedi bušenje za tiple i ljepljenje, te na kraju zaštitni premaz/lak koji služi i da zaštiti drvo i da oživi boje. Nastojim da predmeti budu uporabni, ali naravno, zbog svog izgleda, oni prvenstveno služe za ukrašavanje doma.

Andrejine vješte ruke u njezinoj radionici ARTbyARt izrađuju oku ugodne, razigrane, privlačne predmete koji su se (što je vrlo važno) svidjeli njoj, ali ni drugi nisu ostali ravnodušni. Dapače!

-Kako sam primijetila da moji ukrasi imaju dobar odaziv kod ljudi, odlučila sam pokušati doći na tržište prodaje i tako sam otvorila obrt. Trenutno su mi u ponudi: vješalice za ključeve/nakit/kuhinjske krpe i sl., satovi, srca, gradovi kao ukrasi, kućice za ptice, poštanski sandučići i slike. Proizvodi koje radim mogu se naći na web stranici ARTbyARt te na Facebooku. Narudžbe zaprimam na različite načine, preko weba, Facebooka, e-maila, telefonski… Zadovoljna sam svojim brojkama, tako da mi je obrt i dalje samo hobi. Nije mi cilj raditi velike količine proizvoda jer mi tehnički to nije moguće, već želim samo da me svaki završeni ukras ispuni zadovoljstvom te da svaki kupac, koji ga na kraju dobije, osjeća to isto – kaže Andreja, a mi joj vjerujemo jer nemoguće je ne primijetiti da su svi predmeti rađeni s mnogo ljubavi.

Svaki je proizvod unikatan, svaka kućica ima neke svoje druge vitice, neku svoju priču, svaka je cvjetna livada drugačija. A ako sami imate neku ideju, Andreja će je rado prihvatiti, izraditi vam kućicu baš onakvu kakvu ste zamislili da će vam uljepšati dom ili poslovni prostor, razveseliti vama dragu osobu.
-Ono što tražim kod narudžbe od kupca jest da kažu što preferiraju, koje boje vole, da mi kažu koji tekst žele da piše, naravno, ako to žele, ili da ja ponudim tekst ovisno o prigodi, a dalje da pusti mojoj mašti na volju! Ima onih kupaca koji točno znaju što žele pa prema njihovoj želji radim skicu kako bi se usuglasili oko izrade. Na kraju mi nema veće sreće i zadovoljstva nego kad je kupac oduševljen predmetom koji je kupio – kaže Andreja.

Vjerujemo da ćete i vi, baš kao što smo i mi, također biti oduševljeni onime što stvaraju vješte ruke simpatične Međimurke – pogledajte fotogaleriju, zavirite u svijet mašte, boja i oblika, svijet veselja i neodoljivih rukotvorina Andreje Rodiger!

a.kučić/sjever.hr

27.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.