Now Reading:
Na sjever Hrvatske stiže više milijuna kuna za razne projekte. Pogledajte tko ima razloga za zadovoljstvo
Full Article 3 minutes read

Na sjever Hrvatske stiže više milijuna kuna za razne projekte. Pogledajte tko ima razloga za zadovoljstvo

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s provođenjem Programa podrške regionalnom razvoju koji ima za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ruralnih područja. Kako doznajemo u Ministarstvu preduvjet je to za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Ovoga je tjedna ministrica Nataša Tramišak potpisala odluku kojom se odobrava financiranje 44 najbolje vrednovana projekta, za koje će u 2021. godini biti ukupno dodijeljeno 14 milijuna kuna.

Dio tih sredstava namijenjen je projektima jedinica lokalne samouprave na području pet županija sjeverne i središnje Hrvatske – Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Zagrebačke županije.

U Međimursku županiju stiže tako ukupno 1,2 milijuna kuna, a najveći iznos, odnosno 350 tisuća kuna, dobit će Grad Mursko Središće za rekonstrukciju Ulice Matije Gupca i Murske ulice u Murskom Središću. Općina Sveti Juraj na Bregu dobit će 250 tisuća kuna za adaptaciju dječjeg vrtića u Brezju, a po 200 tisuća namijenjeno je Općini Nedelišće za rekonstrukciju Ulice Karlović Vinka u Nedelišću, Općini Sveta Marija za izgradnju Kolodvorske ulice i Ulice Katarine Zrinski u Svetoj Mariji te Općini Pribislavec za asfaltiranje Ulice Antuna Mihanovića u Pribislavcu.

I na području Krapinsko-zagorske županije Ministarstvo će financirati nekoliko važnih projekata iznosom od 1,3 milijuna kuna.

Županiji će tako biti dodijeljeno 200 tisuća kuna za rekonstrukciju elektroinstalacija/razvoda i napajanja u SŠ Bedekovčina, dok će po 250 tisuća kuna dobiti Grad Pregrada za dogradnju dječjeg vrtića „Naša radost” u Pregradi i Općina Marija Bistrica za sanaciju, odnosno modernizaciju cesta na području općine. Sa po 200 tisuća kuna financirat će se izgradnju nerazvrstane ceste u Gospodarskoj zoni Veliko Trgovišće te asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području grada Klanjca i Općine Sveti Križ Začretje.

Nešto više od 1,2 milijuna kuna bit će izdvojeno za financiranje projekata na području Varaždinske županije, a najviše sredstava – 450 tisuća kuna, dobit će Općina Vidovec za projekt Vinogradarske kuće, odnosno rekonstrukciju i prenamjenu stambene zgrade u zgradu turističke namjene. U gradu Novom Marofu s 350 tisuća kuna Ministarstvo će financirati zamjenu postojeće rasvjete ekološki prihvatljivom rasvjetom i to u Varaždinskoj i Zagrebačkoj ulici te na raskrižju DC24 u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu.

Općina Beretinec dobit će 260 tisuća kuna za drugu fazu izgradnje dječjeg igrališta u naselju Črešnjevo, a Općina Sračinec 200 tisuća kuna izvanredno održavanje nerazvrstane ceste NC 1-027, Ulica Ribnjak u Sračincu.

Jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije Ministarstvo će pomoći u financiranju projekata s 2 milijuna kuna, od kojih će Općina Kravarsko dobiti 450 tisuća za izgradnju Društvenog doma u Gladovcu Kravarskom. Općina Jakovlje dobit će 400 tisuća kuna za projekt energetske učinkovitosti i uređenja interijera zgrade Općine, isti je iznos namijenjen i Općini Rugvica za izgradnju nogostupa po naseljima u općini, dok će 350 tisuća kuna dobiti Općina Pisarovina i to za rekonstrukciju nerazvrstane prometnice Žeravica – Bregana Pisarovinska. Za izgradnju pješačke staze s oborinskom odvodnjom u Ulici kralja Tomislava Općina Kloštar Ivanić dobit će 200 tisuća kuna, a isti je iznos namijenjen Općini Križ za radove na uređenju ceste Novoselec – Konšćani.

Iz Programa podrške regionalnom razvoju financirat će se i dva projekta na području Koprivničko-križevačke županije. Tako će Općina Kalinovac za dovršetak radova na izgradnji školsko-sportske dvorane OŠ I.L. Croata u Kalinovcu dobiti 400 tisuća kuna, a Grad Đurđevac 300 tisuća kuna za rekonstrukciju prostora Sveučilišta Sjever u Đurđevcu.

a.kučić/sjever.hr

26.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.