Zahvaljujući humanitarnoj akciji udruge “Prijatelji Svetog Roka” nabavljeni su kontejneri za obitelji u Sisačko-moslavačkoj županiji

Udruga “Prijatelji Svetog Roka” iz Draškovca početkom godine pokrenula je Humanitarnu akciju pod nazivom “Prijatelji Svetog Roka za stradale u potresu” za stradale u katastrofalnom potresu, koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju. 

Kako na području pogođenom potresom borave četiri obitelji rodom iz tog kraja, dogovorena je isporuku stambenog modula za jednu obitelj iz Petrinje, a ostale tri obitelji iz Petrinje i Siska pomoći će financijskim sredstvima u kasnijoj obnovi. Stambeni modul za boravak četveročlane obitelji iz Petrinje nabavljen je u kompaniji “TEHNIX” d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Opremljen je sanitarnim čvorom s tuš kabinom, perilicom rublja, mini kuhinjom s hladnjakom, namješten je sa četiri kreveta, stolom, stolicama, garderobnim ormarom, klima uređajem i grijalicama te ima mogućnost priključka na svu komunalnu infrastrukturu.

Stambeni modul za obitelj Sokač Terešak dostavljen je 18. siječnja, a nekoliko dana kasnije izvršeno je  priključenje na elektroenergetsku, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu uz angažman naših članova na terenu.

– Obitelj Sokač Terešak od srca zahvaljuje na donaciji, a mi kao organizatori zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Sredinom narednog tjedna planiramo isporuku drugog stambenog modula za četveročlanu obitelj Cvitković iz Novog Pračna. U finalizaciji nabave najveći dio podnijela je jedna domaća tvrtka sa svojim inozemnim partnerima iz Slovenije i Njemačke – poručuju organizatori.

Kako Humanitarna akcija traje, iz Udruge pozivaju sve građane da shodno mogućnostima, pomognu pri ostvarenju realizacije i budu djelić koji će doprinijeti njezinoj uspješnoj provedbi.  Za ovu namjenu otvoren je podračun Humanitarne akcije IBAN broj HR9223400091511111715 kod “Privredne banke Zagreb” d.d. na koji se mogu uplatiti donacije i dobrovoljni novčani prilozi.

sjever.hr 23.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.