Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I dalje iznadprosječno toplo, ali će jedna stvar kvariti proljetni ugođaj
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I dalje iznadprosječno toplo, ali će jedna stvar kvariti proljetni ugođaj

Nakon prilično hladnog razdoblja (što nije neuobičajeno za ovo doba godine) ponovo imamo priliku uživati u pravom proljetnom ugođaju koji nam donosi puno sunca i iznadprosječne temperature.

Tjedan je tako počeo, tako će se i nastaviti, no prognostičari najavljuju da bi nam jutra mogla pokvariti magla. Ako će je i biti, nadajmo se da se neće dugo zadržati!

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, i dalje će prevladavati sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, na Jadranu i niski oblaci, osobito na sjevernom dijelu.
Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, na Jadranu i s jakim udarima, navečer podno Velebita bura. Još u noći i ujutro u unutrašnjosti ponegdje jugozapadnjak.
Najniža temperatura zraka većinom od 0 do 5, u gorju niža, a na Jadranu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna uglavnom od 14 do 18 °C.

Izgledi vremena

I u nastavku tjedna bit će sunčano i iznadprosječno toplo, no u prvom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice će biti magle i niskih oblaka, lokalno moguće i dugotrajnih.
Vjetar će u unutrašnjosti biti većinom slab, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i bura.
Temperatura zraka bez veće promjene, u područjima s dugotrajnom maglom niža.

Biometeorološka prognoza za utorak

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti pod utjecajem anticiklone koja će podržavati stabilno i razmjerno toplo vrijeme za ovo doba godine. Kod vrlo osjetljivih meteoropata može se javiti umor. Savjetujemo prilagoditi odjeću temperaturnim prilikama, izbjegavati suvišne napore, konzumirati laganu prehranu i dovoljne količine tekućine.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

23.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.