Now Reading:
I zamjenik župana Ljubić na komemoraciji za Pavla Gažija, koprivničkog gospodarstvenika i političara
Full Article 2 minutes read

I zamjenik župana Ljubić na komemoraciji za Pavla Gažija, koprivničkog gospodarstvenika i političara

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici održana je komemoracija za nedavno preminulog  počasnog građanina Koprivnice i gospodarstvenika Pavla Gažija.

Komemoraciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji se upisao u knjigu sućuti te odao počast koprivničkom gospodarstveniku i političaru čije je djelovanje imalo velik utjecaj na gospodarski, društveni i politički život na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Uz uglednike iz političkog i javnog života, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici tvrtke Podravka na čelu s predsjednicom Uprave Martinom Dalić te članovi obitelji Gaži, kćeri Katarina Gaži Pavelić i Sonja Gaži Prpić. Prigodne riječi kojima su se prisjetili života i rada g. Gažija, uputili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, a od oca se dirljivim riječima oprostila Katarina Gaži Pavelić.

Pavle Gaži od 1957. do 1978.godine je obnašao dužnost generalnog direktora Podravke d.d., koja se u tom razdoblju prometnula u modernu prehrambenu industriju čime se direktno utjecalo i na razvoj grada Koprivnice te cjelokupne Podravine i Prigorja. Zbog izuzetnog doprinosa razvoju gospodarstva, a time i grada Koprivnice, 2000. godine dobio je Nagradu za životno djelo, a 2019. godine proglašen je počasnim građaninom grada Koprivnice.

www.sjever.hr

23.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.