Now Reading:
Župan Posavec: “Naših 158 projekata vrijednih 3,3 milijarde kuna jamstvo su za daljnji razvoj Međimurja”
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec: “Naših 158 projekata vrijednih 3,3 milijarde kuna jamstvo su za daljnji razvoj Međimurja”

Petorica župana iz sjeverne i središnje Hrvatske – međimurski Matija Posavec, zagorski Željko Kolar, koprivničko-križevački Darko Koren, varaždinski Radimir Čačić i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, danas su na sastanku u Bjelovaru, a uoči novog proračunskog razdoblja Europske unije, usuglasili listu razvojnih projekata vrijednih više od 10 milijardi kuna.

Sastanak je, podsjetimo, održan povodom skorašnjeg potpisivanja Razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Riječ je o dokumentu koji je ključan za prijavu i odobravanje velikih razvojnih projekata na početku novog proračunskog razdoblja Europske unije te za daljnje provođenje strateških projekata unutar županija.
-Upravo su projekti koji će biti spremni ključni da svaki na području svoje županije, a i zajedno, razvijamo sjever Hrvatske. Apsolutna spremnost postoji kako s naše strane, tako i sa strane ostalih sjevernohrvatskih županija, s nadom i vjerom da ćemo što prije potpisati sporazum, biti spremni i krenuti u realizaciju spomenutih projekta – rekao je međimurski župan Posavec.

Dodao je kako je vrijednost 158 projekata na području Međimurske županije veća od od 3,3 milijarde kuna.
-Riječ je o projektima u obrazovanju, zdravstvu, prometnoj i komunalnoj infrastrukturi. Ono što želimo i dalje raditi je ulagati u prometnu infrastrukturu, u željeznički i cestovni prijevoz, ali također i raditi interpretacijske centre, ulagati u gospodarske zone, raditi centre znanja. Želimo i dalje razvijati zdravstvenu skrb i to na način da obnovimo, odnosno dogradimo još jedan paviljon naše Županijske bolnice Čakovec – rekao je Posavec.

Brojni su projekti vezani i uz obrazovanje, rekao je župan:
-Tu su centri izvrsnosti i centri kompetentnosti, konkretno Srednja škola Prelog kandidirala je za Centar izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma. Tu su i prekogranični programi, povezivanje sa Slovenijom i Mađarskom, preko spoja na autocestu, odnosno željeznički granični prijelaz s Murakereszturom. Ukupno je, dakle, 158 važnih projekata koji su jamstvo za daljnji razvoj Međimurja.

a.kučić/sjever.hr

22.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.