Now Reading:
Zagrlite se toplom video pričom “Pjesma o priči”
Full Article 2 minutes read

Zagrlite se toplom video pričom “Pjesma o priči”

Izabela Aranza, po struci je odgajateljica, a zadnjih godinu i pol radi u knjižari Znanje u Puli. Iza nje je i 33 godine staža u Hrvatskoj pošti. Članica je Udruge Birikina iz Pule u kojoj vodi grupu Mala čitaonica, a ove je godine sudjelovala u projektu “Zagrli me pričom”…

– Nakon što sam odslušala trodnevna predavanja seminara “Zagrli me pričom”, odlučila sam da u kamišibaj tehnici obradim pjesmu “Pjesma o priči” našeg poznatog književnika Stanislava Femenića. Butaj sam izradila od kartonske kutije, a umjesto vratašaca, sašila sam zavjesice. Ilustracije sam nacrtala drvenim i pastela bojama. 

Pjesma govori o crnom mačku koji je ispod vrata imao žutu pjegu no to su zapravo bili zlatni dukati. Živio je s bakom i djedom koji su bili siromašni, ali nakon što ga je djed htio prodati, mačak mu je otkrio tajnu o dukatima  i tako pomogao baki i djedu da bolje žive. 

– Vrlo sam zahvalna i sretna što mi je pružena prilika da budem dio projekta “Zagrli me pričom” i na taj način upoznam (i zavolim) još jedan dio japanske kulture koju već dugi niz godina proučavam i koja me osvojila u mladosti – rekla je za kraj Izabela.

“Bijaše jednom crni mačak zelenih očiju, repat i brkat. Ispod vrata imao pjegu okruglu i žutu kao dukat.”

mčaržavec / www.sjever.hr
19.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.