TJEDNA PROGNOZA Iznadprosječno toplo, sunce nas neće napuštati

Vrijeme danas bit će iznadprosječno toplo uz prevladavajuće sunčano vrijeme.

Tijekom dana će jedino na sjevernom Jadranu biti više oblaka, a na širem riječkom području može pasti i vrlo malo kiše. Ujutro će na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti biti lokalne magle i niske naoblake, češće uz rijeke. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža temperatura zraka na kopnu od 0 do 6, uz obalu i na otocima između 6 i 10, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 °C.

Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će podržavati dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju većine meteoropata i kroničnih bolesnika. U jutarnjim je satima moguća magla u unutrašnjosti pa srčane i plućne bolesnike upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Tijekom dana se uz lagane aktivnosti na otvorenom i prilagođeno odijevanje temperaturnim uvjetima, ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom. Samo kod najosjetljivijih meteoropata je na kraju dana moguć manji umor.

Kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna?

Sunčano i iznadprosječno toplo. Od srijede će u prvom dijelu dana u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti mjestimične magle i niskih oblaka. Zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na Jadranu i s jakim udarima, a podno Velebita bura. U četvrtak vjetar uglavnom slab.

sjever.hr / dhmz 22.02.2021.  

Input your search keywords and press Enter.