Now Reading:
Ovaj prekrasnan varaždinski stan ostavit će vas bez daha! “Kad se ja u prostoru dobro osjećam, onda je to to“
Full Article 4 minutes read

Ovaj prekrasnan varaždinski stan ostavit će vas bez daha! “Kad se ja u prostoru dobro osjećam, onda je to to“

Stan Varaždinke Sanje Guth na Instagram profilu my_perfect_places privlači sve više pažnje, a kada pogledate fotografije, bit će vam jasno zašto.

Stan su kupili prije 12 godina, a iako je bio nov, renovirali su ga u cijelosti i prilagodili svojim potrebama.

– Naravno da smo neke stvari promijenili što zbog dotrajalosti, što zbog zasićenja, ali to nisu bile velike promjene, samo kozmetičke, nazvala bi ih tako – pojašnjava Sanja.

Pri uređenju se ne vodi nekim određenim stilom, već samo svojim osjećajem za estetiku.

– Kad se ja u prostoru dobro osjećam, onda je „to to“ – kaže vlasnica.

stan sanja guth (7)

Riječ je o trosobnom stanu od 85 kvadrata, a sastoji se od dnevne sobe, kuhinje i blagovaonice koje su međusobno spojene, 2 kupaonice od kojih je jedna preuređena u tehničku prostoriju, dvije sobe od kojih je jedna spavaća, a druga radna i hodnika.

U prekrasno dekoriranom prostoru prevladavaju neutralne boje.

– Volim neutralne, prirodne i prozračne nijanse kao osnovu, a onda prema raspoloženju i inspiraciji nadopunjujem dekoracijama u drugim bojama. Može se kod mene naći i roza i plavo, naročito u proljeće i ljeto, a prije dvije godine Božić i Nova godina bili su u crvenom. Osoba sam koja voli promjene, tako da je kod mene sve moguće. Dekoracije mijenjam vrlo često, stalno nešto razmještam i premještam. One su taj pečat koje prostor čine domom, i samo promjenom dekoracija prostor može dobiti potpuno drugačiji izgled. Najdraže dekoracije su mi cvijeće i biljke jer u interijer unose život i boju i nikada ih nije previše – rekla nam je Sanja.

stan sanja guth (9)

Najbitnije joj je, ističe, da prostor ne opterećuje, pa ne voli velike, teške i glomazne komade namještaja jer ga oni zagušuju.

– Kod mene nikad nećete vidjeti velike, zatvorene ormare, osim ugradbenih koji su u svakoj prostoriji (čak i kupaoni) i kuhinjskih. Volim manje, otvorene, lako pokretne i lako promjenljive dijelove namještaja svijetlih boja koji daju tu fluidnost i prozračnost – ističe.

Najdraži dio stana Sanji je prostor u kojem najviše borave, dnevna soba.

– Posebno sam ponosna na kameni zid, što je trenutno vrlo popularno u uređenju interijera, ali kad smo ga mi radili nije bilo, pa smo suprug i ja na neki način bili vizionari. Zid je ručni rad, izrađen od komadića pravog kamena i od svih stvari u stanu, njega nikad ne bi zamijenila. Trenutno sam u fazi makeovera svoje radne sobe, pa tko zna, kad bude gotova, možda će mi baš ona biti najdraža – rekla je Guth.

stan sanja guth (6)

Namještaj kupuje svugdje, odnosno tamo gdje nađe što traži jer uvijek zna što želi, a nije joj problem ni naručiti iz inozemstva.

– S dekoracijama je slična situacija, iako baš u Varaždinu postoji trgovina koju naročito volim, vlasnica je moja prijateljica Leticija Zadravec, a spojila nas je upravo ta ljubav prema cvijeću i dekoracijama – kaže Sanja.

A kako se odlučila na otvaranje Instagram profila i što kaže na pažnju koju tamo privlači?

– Moram vam reći da se nisam nadala da će ovaj profil privući toliko pratitelja i vrlo sam ugodno iznenađena i sretna. Očito je da svi ti ljudi prepoznaju ljubav. Ljubav prema svom domu, prema lijepom, prema detaljima, jer kad čovjek radi nešto što voli i što ga ispunjava i usrećuje, to se vidi. Uvijek kažem da je moj dom moje utočište. Mjesto na kojem se želim ugodno osjećati, biti ono što jesam i uživati u onome što volim. Upravo to me i potaknulo da otvorim profil, čista znatiželja, da vidim da li se ono što se sviđa meni sviđa i drugima – rekla nam je Sanja Guth.

stan sanja guth (5)
stan sanja guth (4)
stan sanja guth (3)
stan sanja guth (2)
stan sanja guth (1)

m.furlan / sjever.hr 21.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.