Now Reading:
ODLIČAN REZULTAT Varaždinac Istok Rodeš u prvih 15. u prvoj vožnji slaloma na svjetskom prvenstvu
Full Article 1 minutes read

ODLIČAN REZULTAT Varaždinac Istok Rodeš u prvih 15. u prvoj vožnji slaloma na svjetskom prvenstvu

Muškim slalomom danas završava Svjetsko prvenstvo u skijanju, a u drugu vožnju u Cortini d’Ampezzo ušla su čak tri hrvatska skijaša koji se imaju pravo nadati novim sjajnim rezultatima.

Oduševili su Varaždinac Istok Rodeš i Matej Vidović koji su krenuli sa startnim brojevima 31 i 30, a ušli su u drugu vožnju s fantastičnim rezultatima među 15 najboljih. Filip Zubčić je među najlošijima u prvoj vožnji, bit će plasiran oko 30. mjesta, ali nastupit će u drugoj vožnji kao i svi koji upadnu u 60 najboljih.

Rodeš je ostao 14., a Vidović je ispao iz 15 najboljih, ali i dalje će imati veliku šansu u drugoj vožnji zbog posebnih uvjeta u kojima se danas vozi slalom.

Podsjetimo, u današnjem slalomu druga vožnja starta od 15. a ne od tridesetog mjesta, a nakon prvih 15 kreće šesnaestoplasirani natjecatelj iz prve vožnje, piše Index.

FIS je ovu odluku donio zbog najave visokih temperatura (do 8 stupnjeva), kako bi zaštitio najbolje skijaše, a hrvatski skijaši mogli bi ozbiljno profitirati od ovog pravila.

sjever.hr / index.hr

Input your search keywords and press Enter.