Now Reading:
Doživite 16. NOĆ MUZEJA u Klanjcu na drugačiji način
Full Article 2 minutes read

Doživite 16. NOĆ MUZEJA u Klanjcu na drugačiji način

U ovim specifičnim i neobičnim uvjetima, Galerija Antuna Augustinčića i Kulturni centar Klanjec pridružuju se mnogobrojnim muzejskim i kulturnim ustanovama širom Hrvatske koje će se u petak 29. siječnja svojim programima uključiti u ovogodišnju 16. Noć muzeja.

U vremenu od 18:00 do 22:00 sata posjetitelje klanječke Noći muzeja očekuje program VR moguće nemoguće u Noći muzeja uz noćno razgledavanje izložbe na otvorenom Vedrana Ružića i to u dvorištu Studija i u parku Galerije Antuna Augustinčića, a digitalnu dimenziju ovoj Noći priskrbit će Hrvatska radiotelevizija koja će u petak biti s posjetiteljima u klanječkoj Galeriji AA.

U ovim uvjetima krize ovogodišnja Noć muzeja još jednom želi potvrditi važnost lokalne zajednice za opstojnost muzeja u uvjetima kada publika ili posjetitelji uglavnom dolaze iz lokalne zajednice.

Tako će Kulturni centar Klanjec otvoriti za posjetitelje u petak , također u vremenu od 18:00 do 22:00 sata, stalni postav sarkofaga obitelji Erdödy, koji prati nova multimedijska priča Memento mori – Sjeti se smrti o univerzalnoj temi prolaznosti ljudskoga života. Pojedinačni posjet bit će omogućen uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Da bi se u zimskoj noći na otvorenom posjetitelji osjećali što je moguće ugodnije, na tri lokacije u starom dijelu Klanjca, ispred Studija GAA, u parku Galerije i na Trgu Antuna Mihanovića, puštat će se i odabrani glazbeni program, a organizatori će se pobrinuti i da se svi zajedno ugrijemo uz kuhano vino i čaj.

sjever.hr
26.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.