Now Reading:
KCKZZ: Organizirano cijepljenje pripadnika žurnih službi koji sudjeluju u akcijama pomoći na Banovini
Full Article 2 minutes read

KCKZZ: Organizirano cijepljenje pripadnika žurnih službi koji sudjeluju u akcijama pomoći na Banovini

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u petak, 22.siječnja je organizirana akcija cijepljenja pripadnika žurnih službi županijskog sustava Civilne zaštite, ponajprije  vatrogasaca, HGSS-a i Crvenog križa, koji redovno sudjeluju u akcijama pomoći na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Djelatnici Zavoda cijepili su četrdesetak pripadnika žurnih službi koji su primili prvu dozu cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, a nakon dva tjedna primit će i drugu predviđenu dozu.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je  prošlotjednoj koordinaciji sukladno uputama Ministra zdravstva definirao punktove na kojima će se provoditi cijepljenje svih zainteresiranih osoba na području županije. Cijepljenje će se provoditi prema Planu cijepljenja prioritetnih skupina i u skladu s raspoloživim količinama i dinamikom dolaska cjepiva, cijelim procesom će koordinirati županijski Zavod za javno zdravstvo, a sudjelovat će svi cijepitelji u svojim ambulantama i mobilnim timovima iz županijskog Doma zdravlja, privatne prakse liječnika opće medicine, medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo.

U gradovima su definirana tri glavna punkta – dvorana u Srednjoj školi u Koprivnici, dvorana Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i dvorana Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se u općinama cijepljenje provoditi u prostorijama društvenih i vatrogasnih domova.

S obzirom da je proces cijepljenja stanovništva velik zahvat koji će trajati cijelu godinu, u suradnji Stožera, Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, liječnicima cjepiteljima primarne zdravstvene zaštite i koncesionarima izdana je i detaljna uputa kako se što bolje pripremiti za provedbu cijepljenja.

Spomenimo na kraju kako pod sloganom “Misli na druge – cijepi se” u Republici Hrvatskoj  aktivno traje kampanja koja poziva na cijepljenje pa ovim putem pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni, iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje te da i dalje poštuju sve propisane epidemiološke mjere kako bi se trend smanjenja broja novooboljelih i dalje nastavio.

sjever.hr
25.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.