Now Reading:
U Ludbregu već razmišljaju kako nakon popuštanja mjere izvući ljude na otvoreno. Pogledajte što su pripremili…
Full Article 2 minutes read

U Ludbregu već razmišljaju kako nakon popuštanja mjere izvući ljude na otvoreno. Pogledajte što su pripremili…

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaraju legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti trčanjem, već tradicionalnom cestovnom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit će i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

sjever.hr

25.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.