Now Reading:
Grad osigurao novčanu pomoć osobama s područja pogođenih potresom koje borave u Koprivnici
Full Article 2 minutes read

Grad osigurao novčanu pomoć osobama s područja pogođenih potresom koje borave u Koprivnici

Grad Koprivnica donio je Odluku o odobrenju sredstava novčane pomoći osobama s područja pogođenih potresom koje su privremeno smještene na području grada Koprivnice. Prema podacima Gradskog društva Crvenog križa i Centra za socijalnu skrb okvirni je podatak da na području grada Koprivnice trenutno privremeno boravi 40 osoba iz područja Sisačko-moslavačke županije.

– Sve nas je pogodilo ono što se dogodilo na području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta i kao grad smo se odmah s našim žurnim službama te kroz određenje mjere uključili u pomoć tim krajevima. Veliko hvala svima koji su do sada sudjelovali u tome. Ono što smo odlučili napraviti kao dopunu dosadašnjim mjerama je odluka da svim onim ljudima koji su iz tih krajeva došli u našu Koprivnicu na određeni način pomognemo u podmirenju troškova koje sada imaju u novom gradu za njih. Vjerujem da će im i taj znak pažnje u ovoj težini situacije biti dobra i lijepa pomoć – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Sredstva će se osobama s područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, a koje se trenutno nalaze na području grada Koprivnice te su prijavile boravište, isplaćivati jednokratno u iznosu od 800,00 kuna za samca te 500,00 kuna po članu za višečlana kućanstva.

Odluka će se primjenjivati najdulje do 31. prosinca 2021. godine, a u cilju boljeg provođenja iste i evidentiranja osoba Grad će raditi koordinirano s Gradskim društvom crvenog križa Koprivnica i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica.

sjever.hr

21.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.