Now Reading:
Grad Lepoglava nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu – uređuje se centar grada
Full Article 3 minutes read

Grad Lepoglava nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu – uređuje se centar grada

Nakon niza investicija i realizacije brojnih projekata u 2020. godini, Grad Lepoglava ove godine nastavlja s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i razvoj grada.

Uskoro će početi radovi na rekonstrukciji dijela nogostupa u južnom dijelu Ulice hrvatskih pavlina u Lepoglavi, te na dijelu od Ulice Antuna Mihanovića do Ulice Alojzija Stepinca, a ugovor o radovima u četvrtak su potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor tvrtke TTG d.o.o. iz Donje Višnjice Tomo Zgrebec.

-Grad Lepoglava je u svom proračunu definirao određene programe i projekte, ali i sredstva, jer želimo ovdje stvoriti što bolje uvjete za život za sve naše građane. Temeljem donesenog proračuna i programa za investicije i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, Grad je krenuo i s provedbom natječaja, a prvi od njih u ovoj godini je završen. Za izvođenje radova na nogostupu najpovoljniju ponudu dala je firma TTG, a ukupna vrijednost tih radova s PDV-om je 395.730 kuna – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

To je prva faza ulaganja u uređenje komunalne infrastrukture u centru Lepoglave.
-Zaslugom predsjednice i Mjesnog odbora koji su sve pojasnili i argumentirali, definirano je koje su potrebe, odnosno koje ciljeve trebamo postići, a kao gradonačelnik to sam i prihvatio. Nakon izgradnje nogostupa pokrenut ćemo uređenje istočnog dijela Ulice hrvatskih pavlina, uz županijsku cestu, gdje ćemo ići u sanaciju cestovne odvodnje i kanalizacijskog sustava te nogostupa. Cilj nam je urediti centar grada, a na tom mjestu bit će i prostor za buduću gradsku tržnicu za koju ovih dana očekujemo izdavanje građevinske dozvole. Tržnicu pripremamo za kandidiranje na mjeru 7.4.1. za koju se nadam da će biti otvorena tijekom ove godine. Preko te mjere tražit ćemo sufinanciranje izgradnje tržnice koja bi okvirno, po troškovnicima, trebala stajati oko 2 milijuna kuna – kazao je Škvarić najavivši da je u planu i uređenje parka.

Kao najvažniji infrastrukturni projekt izdvojio je izgradnju kanalizacijskog sustava.
-Ugovor s Varkomom je potpisan, preko Hrvatskih voda krenuli smo s izradom projektne dokumentacije za rješenje aglomeracije grada Lepoglave, za vodoopskrbu i kanalizacijski sustav, a vrijednost je oko 2 milijuna kuna,. Očekujemo da će u lipnju ove godine ta dokumentacija biti završena, kako bismo projekt mogli prijaviti prema Ministarstvu poljoprivrede, odnosno Agenciji za plaćanja u poljoprivredi i ući u program, a onda bi iduće godine mogli krenuti s raspisivanjem natječaja za izvođenja radova. Puno smo dosad u gradu Lepoglavi napravili na uređenju komunalne infrastrukture, a ovo je dobar nastavak – zaključio je gradonačelnik.

Marija Ribić, predsjednica MO Lepoglava, iznimno je zadovoljna što će grad uskoro dobiti centar kakav zaslužuje.
-Nije to samo zbog građana, već i zbog drugih ljudi koji ovamo dolaze jer grad je i turistička destinacija. Nadajmo se da će uskoro ova situacija s koronavirusom biti pod kontrolom, da će time početi i turistički bolja godina za nas, pa želimo da bude ljepše proći ovim dijelom Lepoglave, da turisti imaju što vidjeti – kazala je Ribić.
Najavila je da će se izgradnjom tržnice urediti sva okolna infrastruktura te da je u planu i uređenje parkirališta oko kod zgrada u Mihanovićevoj ulici.
-Uz to idemo na Sestranec koji se također veže uz tu cestu. Tamo će se asfaltirati, a vrijednost radova je oko 300 tisuća kuna, što planiramo napraviti ove godine, dozvole li vremenski uvjeti – rekla je predsjednica MO Lepoglava.

foto: s.kalajdžija

ak/sjever.hr

21.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.