Now Reading:
Pogledajte podatke o novorođenim bebama u Samoboru: “Samobor je prihvaćen kao dobro i kvalitetno mjesto za odgoj djece”
Full Article 2 minutes read

Pogledajte podatke o novorođenim bebama u Samoboru: “Samobor je prihvaćen kao dobro i kvalitetno mjesto za odgoj djece”

Kako smo već spomenuli, dok čekamo službenih podataka Državnog zavoda za statistiku o broju novorođenih beba 2020e godine i portal Gradonacelnik.hr provodi istraživanje o trendovima u gradovima, a jedan od njih je i grad Samobor.

Samobor je jedan od najboljih gradova za život u zemlji te već godinama bilježi pozitivne demografske trendove kao i rast broja stanovnika, a ranije istraživanje spomenutog portala pokazalo je i da imaju najveći rast broja vrtićanaca, a prošle su godine dobili i 20 zahtjeva za naknade za bebe više nego u 2019.

Konkretno, u 2019. godini predano je 314 zahtjeva, za što je Grad izdvojio 1.062.000,00 kuna, dok je u 2020. predano 20 zahtjeva više, 334, a na to je utrošeno 1.090.000,00 kuna.

Grad Samobor je u 2015. godini povećao naknade za opremu novorođenog djeteta te one sad iznose 1.500,00 kuna za prvo dijete, 3.000,00 kuna za drugo, a 10.000,00 kuna za trećerođeno i svako iduće rođeno dijete.

Grad Samobor koristi i sustav e-Novorođenče što uvelike olakšava roditeljima samo podnošenje zahtjeva. Drugi način ostvarivanja prava moguć je prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

„Zadovoljni smo što kao Grad dobivamo sve više zahtjeva za opremu novorođenog djeteta. To je svakako pokazatelj kako je Samobor prihvaćen kao dobro i kvalitetno mjesto za odgoj djece. Pratimo te trendove i osiguravanjem dodatnog prostora za smještaj djece u vrtićima. Ove je godine najznačajnije ulaganje u izgradnju vrtića u Pavučnjaku.“, ističe gradonačelnik Krešo Beljak. 

sjever.hr / samobor.hr
20.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.