Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini osigurala osam milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj godini osigurala osam milijuna kuna

U prostorijama Županijske uprave u petak, 15. siječnja župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović potpisali su Ugovor o javnoj nabavi za obavljanje usluge prijevoza učenika osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija za 2021. godinu.

Riječ je o trećem godišnjem ugovoru koji je predviđen po Okvirnom sporazumu za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za razdoblje 2019.-2021. godine.

Vrijednost ugovora za 2021. godinu iznosi 7.948.260,00 kuna s PDV-om i odnosi se na 180 nastavnih dana, a u ugovor su uključene i dodatne linije koje je bilo potrebno uvesti zbog sigurnosti učenika i poštivanja epidemioloških preporuka uslijed epidemije bolesti COVID-19. Dodajmo da je ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim bazenima Cerine.

Na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, bilo je govora i o organizaciji prijevoza za srednjoškolce kojima se sufinanciraju mjesečne karte za koje učenici, odnosno njihovi roditelji izdvajaju simboličnu cijenu. U Koprivničko-križevačkoj županiji javni linijski prijevoz (autobusni i željeznički) obavljaju tri prijevoznika – Čazmatrans Promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o., a sa svima je dogovoreno da se od ponedjeljka ponovno uvode linije na kojima putuju učenici srednjih škola.

Podsjetimo, nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 18. siječnja, a sukladno prijedlogu Ministarstva znanosti i obrazovanja nastavu uživo pohađaju samo učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola i učenici četvrtih razreda srednjih škola (tj. petih u slučaju medicinskog usmjerenja), dok će ju svi ostali pratiti online putem. Ovaj prijedlog usklađen je s trajanjem epidemioloških mjera koje traju do 31. siječnja.

„Posljednjih dana smo jako angažirani u organizaciji nastavka školske godine pri čemu je prijevoz učenika izuzetno važan segment. Potpisivanjem ovog vrijednog ugovora od gotovo osam milijuna kuna nastavljamo s kontinuitetom osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike, a kao osnivač smo poduzeli i sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva u izvanrednim okolnostima kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, učitelja i nastavnika, ostalih djelatnika i njihovih obitelji. Vjerujemo kako će ovakav način provođenja nastave koji započinje u ponedjeljak, 18.siječnja značajno utjecati na stabilnost i nastavak trenda poboljšanja epidemiološke situacije“, zaključio je župan te učenicima poželio sretan i siguran povratak u školske klupe.

sjever.hr 16.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.