Now Reading:
Jednosmjenska nastava u Murskom Središću od iduće godine
Full Article 2 minutes read

Jednosmjenska nastava u Murskom Središću od iduće godine

U današnje vrijeme i u današnjem načinu i ritmu života roditeljima je teško rješavati pitanja vezana uz odgoj i odrastanje djece. Stoga je važno da im lokalna i područna samouprava osigura dobre uvjete u vidu dobrih i modernih vrtića i odgovarajućeg osnovnoškolskog obrazovanja kako bi taj razvoj u najranijoj dobi bio što bolji i brži.

Mnogi roditelji koji rade ujutro, a na njihovom području je dvosmjenska nastava, pa djeca idu poslijepodne u školu, imaju velikih problema jer prijepodne nemaju kome djecu ostaviti, a uz to se cijeli dan ne vide s njima.

Tu je jedino rješenje jednosmjenska nastava, a još bolje s produženim boravkom jer ona te probleme u potpunosti rješava. Da bi u našem gradu mogli organizirati jednosmjensku nastavu potrebno je dograditi Osnovnu školu, a da bi se ona mogla dograditi potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju te ishoditi građevinsku dozvolu, a to čini osnivač, u ovom slučaju Međimurska županija.

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak sa županom Matijom Posavcem održao radni sastanak na kojem je dogovoreno da će se do kraja ove godine ishoditi projektna dokumentacija i građevinska dozvola te će se sama dogradnja prijaviti u neki od EU fondova iz čega bi se financirao taj projekt dogradnje Osnovne škole.

S obzirom na iskustva i uspješnost, i Grada i Županije, u prijavama na EU fondove, vjerujemo da će se u tome i uspjeti.

www.sjever.hr 14.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.