Now Reading:
450 NOVIH RADNIH MJESTA: U zagrebačkoj općini počela izgradnja tvornice aviodijelova
Full Article 2 minutes read

450 NOVIH RADNIH MJESTA: U zagrebačkoj općini počela izgradnja tvornice aviodijelova

U općini Jakovlje započela je izgradnja tvornice aviodijelova koja u prvoj fazi planira zaposliti 450 djelatnika. Tvornicu u poduzetničkoj zoni Jakovlje gradi austrijska aeronautička tvrtka FACC, globalni je lider u području avio industrije, a proizvodit će dijelove koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore: Airbus, Boeing, Bombardier, Rolls-Royce.

Tijekom 2019. i 2020. tvrtka je rješavala projektnu dokumentaciju, a krajem prošle godinu dobivena je i građevinska dozvola te se krenulo s pripremnim radovima.

Investicija je vrijedna 33 milijuna eura, a završetak radova prve faze predviđen je do kraja veljače 2021. godine, nakon čega slijedi samo podizanje hale koje je u planu u ožujku ili veljači, no sve ovisi o vremenskim uvjetima.

-Veseli nas početak izgradnje tvornice avio dijelova u našoj općini Jakovlje jer to znači osiguranje radnih mjesta našim mještanima, a i mještanima okolnih općina i gradova, odnosno zaprešićkog kraja, ali i Zagorja. Također, time se osiguravaju bolji uvjeti za život, ali i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj naše općine – rekla je načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Također, načelnica naglašava kako se tvrtka FACC u budućem razdoblju namjerava širiti izgradnjom drugog dijela tvornice.

Ističe kako će dolazak ovog velikog poduzetnika utjecati na sve segmente života na području općine, a i šire.

-Smatramo da je dolazak ovakvog investitora bio od velike važnosti za privlačenje ostalih potencijalnih investitora u općinu te sa zadovoljstvom možemo najaviti dolazak još dva nova investitora u poslovne zone Općine Jakovlje – kazala je.

Razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Općine Jakovlje olakšat će pristup modernim tehnologijama i novim znanjima te povećati konkurentnost proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu.

Također, konkurentnu prednost predstavlja briga i djelovanje na podizanju razine obrazovanja koja će u budućnosti predstavljati osnovnu snagu za razvoj ovoga kraja. U općini Jakovlje radi se na način da se određuju prioriteti čijom se realizacijom može ostvariti gospodarski napredak, a time i porast standarda stanovništva, poručuju iz Općine.

m.furlan/sjever.hr/jakovlje.hr

Input your search keywords and press Enter.