Now Reading:
VIDEO: Odron kod Jesenja blokirao promet – Uzrokovali ga potresi i podrhtavanja?
Full Article 2 minutes read

VIDEO: Odron kod Jesenja blokirao promet – Uzrokovali ga potresi i podrhtavanja?

Klizište koje se nakon ponoći pojavilo na državnoj cesti D-74 između Gornjeg Jesenja i Krapine u potpunosti je blokiralo promet tom cestom, budući da se veća količina zemlje i raslinja spustila preko ceste.

Kako je za portal Sjever.hr potvrdio načelnik Općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec, na cesti se nalazi veća količina zemlje koja se prema naputcima iz Hrvatskih cesta zasada ne smije micati budući se prvo mora utvrditi postoji li opasnost od dodatnog klizanja tla.

-Hrvatske ceste poslat će svoje stručnjake koji će napraviti analizu i procjenu situacije nakon čega slijedi sanacija klizišta odnosno odrona. Zasada cesta je u potpunosti zatvorena za promet. Nije problem da se ukolni dio odrona koji je na cesti, no, nakon toga moglo bi uslijediti novo klizanje tla što predstavlja potencijalnu veću opasnost. Na svu sreću u blizini nema obiteljskih ni gospodarskih objekata. Prema mom mišljenju mislim da su svi ovi potresi i podrhtavanje tla jedan od uzroka klizanja tla – izjavio je Ranogajec dodajući da je samo odron u duljini od nekoliko stotina metara dok je prometnica prekrivena zemljoimo i ostalim materijalom u širini od 20 metara.

O odronu zemlje i zatvaranju prometnice izvjestila je i PU krapnsko-zagorska:

-Od jučer, 4. siječnja, zbog odrona zemlje i pada više stabala drveća na kolnik privremeno je zatvorena za sav promet dionica državne ceste DC74 kod mjesta Žutnica te se promet odvija obilaznim pravcima; Đurmanec-Donje Jesenje-Gornje Jesenje – stoji u objavi PU.

Kako izgleda odron, pogledajte u nastavku:

s.kalajdzija/sjever.hr 05.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.