Now Reading:
U Klanjcu najviše stradali objekti u staroj gradskoj jezgri
Full Article 2 minutes read

U Klanjcu najviše stradali objekti u staroj gradskoj jezgri

Razorni potres koji je pogodio Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju snažno se osjetio i na cijelom području grada Klanjca. Za mnoge, osobito one mlađe, to je najsnažniji potres koji su osjetili dosad.

Najviše je u potresu, stradala župna crkva. Oštećen je i krov franjevačkog samostana, a uz pukotine na zidovima i stropovima crkve i na tornju, popucali su i neki zidovi. Oštećenja su vidljiva i na kapelici sv. Filipa i Jakova, dok se na kapelici sv. Florijana zasad ne vidi šteta.

Na nekoliko zgrada u povijesnoj jezgri oštećeni su dimnjaci, crijep na krovu, popucali su vanjski zidovi, a ima i oštećenja u unutarnjim prostorima. U zgradi gradske uprave popucala je žbuka, a na još nekoliko mjesta padali su crijepovi s krovova.

Vatrogasci su već 15-tak minuta nakon potresa bili na samostanskom krovu i drugim lokacijama na kojima se pokazala potreba za hitnom intervencijom i još jednom pokazali spremnost i dobru organiziranost.

Komunalni odjel Grada Klanjca evidentira štetu nastalu na objektima uslijed potresa, pa su iz Grada pozvali da im se jave svi koji imaju oštećenja na svojoj imovini i žele da se ona evidentira. 

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
05.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.