Now Reading:
SDP reagirao na sjednicu vijeća Grada Krapine, Šafranko najavila kandidaturu za gradonačelnicu
Full Article 4 minutes read

SDP reagirao na sjednicu vijeća Grada Krapine, Šafranko najavila kandidaturu za gradonačelnicu

Gradska organizacija SDP-a Grada Krapine poslala je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti:

„Posljednja, jučerašnja, sjednica Gradskog vijeća Krapine do kraja je ogolila politiku HDZ-a: preglasavanjem su odlučili prodati Gradsku plinaru Krapina. Tvrtka koju su stvarale generacije naših građanki i građana, kao i stanovnika okolnih općina, odlukom vlasti HDZ-a u Krapini, uskoro će prestati biti ono što je oduvijek bila. Tvrtka naših ljudi, koja je brinula da svojim cijenama ne ugrozi standard svojih građana. Odlukom gradonačelnika i njegovog HDZ-a, naša vrlo vrijedna tvrtka i imovina, pod velom tajne, odlazi u ruke nekih “velikih igrača”, kako ih je u svojim posljednjim izlaganjima nazivalo vodstvo tvrtke i našega grada.

Gradska organizacija SDP-a Krapine i ovim putem ponavlja pitanja koja smo postavljali već dvije godine, i koja ćemo ponavljati sve dok ne dobijemo odgovor. Ponavljamo ova pitanja jer su ona važna za naš grad, za naše građane. Pozivamo gradonačelnika i HDZ da javno odgovore: Zašto prodajete tvrtku u ovom teškom trenutku za naše građane?

Zašto ste u posljednje dvije godine, kad ste već donijeli odluku da ćete prodati tvrtku Gradska plinara Krapina, ulagali u distribucijsku mrežu?

Zašto prodajete javnu imovinu u tajnom postupku? Nemojte tajnost prekrivati poslovnim razlozima. Otvorite postupak javnosti da ona može pratiti što to radite onda kada ne znate što radite.

Zašto nam ne odgovorite na tisuću puta postavljeno pitanje: Koliko vrijedi distribucijska mreža i koliko ste u svojim kalkulacijama “zaračunali” ovu našu zajedničku imovinu? Pa ako taj odgovor o vrijednosti javne imovine nije javni interes, što onda uopće jest javni interes u glavama HDZ-ovih dužnosnika? Onaj koji odgovori da je vrijednost onolika koliko je kupac spreman platiti, a tako ste nam odgovorili, ne vodi se javnim interesom. Njegov je odgovor ili neznanje ili nekome pogodovanje! I jedno i drugo je za naš grad opasno i neprihvatljivo.

Ovakvo postupanje HDZ-ove vlasti u Krapini je duboko protujavno. Ono je usmjereno protiv interesa Krapine i njezinih građanki i građana. Stječe se dojam da je namjerno lošim upravljanjem tvrtka Gradska plinara “pripremana” za prodaju nekom “velikom igraču”. Gurana je u dubiozu kako bi postala lakim, jeftinim plijenom nekima koji su dobacili okom do Krapine i naše zajedničke imovine. A taj će “neki” onda procijeniti koliko vrijedi naša distribucijska mreža. Nepristojno i za pomisliti, a kamoli za izreći i to provesti u djelo.

Ovo je samo jedan u nizu primjera koji pokazuju da je Krapini potreban sasvim novi, drugačiji pristup prema javnom interesu. Građanke i građani naše Krapine zaslužuju otvorenu upravu, otvorene javne postupke, otvorenost rada svih dijelova gradske infrastrukture, gradskih ustanova i društava. Grad Krapina zaslužuje služenje javnom interesu, a nikako njegovu uzurpaciju. U namjeri da se ovakvo ponašanje zaustavi i promjeni, GO SDP-a Krapina podržala je kandidaturu svoje v.d. predsjednice Irene Šafranko za gradonačelnicu grada Krapine na lokalnim izborima 2021.godine.

Zahvaljujući se na ovoj časnoj ulozi kandidatkinje za gradonačelnicu povijesnog i ponosnog grada, grada kulture, gospođa Šafranko je izjavila: “Naša Krapina će prestati biti zarobljenik interesa uskog kruga ljudi. Nudim viziju modernog grada koja se temelji na otvorenosti i odgovornosti obnašatelja javnih funkcija, razvoju gospodarstva primjerenog novim vremenima, poticanju razvoja inovativnosti i poduzetništva, naročito kod naših mladih sugrađana, ali i brizi o svakom čovjeku u našem gradu, u kojemu ne smije biti suvišnih niti zaboravljenih. Jednostavno, Krapina mora biti ponovo svoja. Pripremam novu viziju naše Krapine, nove ideje i programe, koje ću zajedno sa svojim timom predstaviti u prvim tjednima naredne godine.”

sjever.hr 23.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.