Now Reading:
Đurđevački pijesci: U sklopu projekta prirodne baštine nabavljeno 15 električnih bicikala te postavljeno šest klupa na području rezervata
Full Article 2 minutes read

Đurđevački pijesci: U sklopu projekta prirodne baštine nabavljeno 15 električnih bicikala te postavljeno šest klupa na području rezervata

U posebno geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci nastavlja se s provedbom aktivnosti u sklopu projekta prirodne baštine pod nazivom Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti na Đurđevačkim pijescima.

Uz već završne aktivnosti kao što su čišćenje rezervata zbog stvaranja nove poučne staze, postava hotela za kukce i punionice za električne bicikle, ovih dana postavljeno je i šest klupa koje će brojnim grupama i posjetiteljima omogućiti kratki predah prilikom šetnje, rekreacije ili razgledavanja bogate flore i faune Đurđevačkih pijesaka.

Uz postavu klupa, nabavljeno je i 15 električnih bicikala koji će se staviti u funkciju s uređenjem okoliša i izgradnjom stajališta za bicikle na tri lokacije. Jedno stajalište nalazit će se kod zgrade škole u prirodi tj. hostela u Park šumi Borik, jedno kod novog Posjetiteljskog centra u središtu grada te jedno u geografsko – botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci. Tako će posjetitelji koji dođu u Đurđevac moći obići sve turističke sadržaje na električnom biciklu.

Podsjećamo da se projekt provodi u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca, LAG-om Podravina i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko – križevačke županije. Vrijednost ovog dijela nabave iznosi oko 700.000,00 kuna dok je ukupna vrijednost cijelog projekta oko 22 milijuna kuna.

Glavni cilj projekta je stvoriti iskustvo koje će posjetiteljima prenijeti znanja o zanimljivom fenomenu Đurđevačkih pijesaka. Sadržaj postava temelji se na znanstvenim spoznajama iz područja geologije i biologije te u manjem obimu područja povijesti.

-Nabavom električnih bicikala obogatit ćemo postojeću turističku ponudu te omogućiti svim posjetiteljima da lakše obiđu te upoznaju naše atrakcije i sadržaje na području Grada. Također, vjerujem da ćemo provedbom ovog projekta, a posebice izgradnjom zgrade Škole u prirodi i zgrade  Posjetiteljskog centra, kao i uvođenjem niza edukativnih programa,  biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

www.sjever.hr

19.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.