Now Reading:
Potpisan Sporazum o izgradnji biciklističke staze uz vodotokove Kosteljine, Horvatske, Krapine i Krapinice
Full Article 3 minutes read

Potpisan Sporazum o izgradnji biciklističke staze uz vodotokove Kosteljine, Horvatske, Krapine i Krapinice

Grad Pregrada, Grad Zabok i nositelj projekta, Općina Krapinske Toplice, u petak su potpisali Sporazum o izgradnji biciklističke staze uz vodotokove Kosteljine, Horvatske, Krapine i Krapinice.

Koordinator projekta bit će TZP Srce Zagorja, a Općina Krapinske Toplice će, budući da je nositelj projekta, isti prijaviti na pogodan natječaj kada se otvori. Okvirna duljina biciklističke staze po pojedinim područjima iznosila bi 7 km na području Pregrade, 7,5 kilometara na području Zaboka i 11 kilometara na području Krapinskih Toplica.

Osim same biciklističke staze, planirana je izgradnja i uređenje SMART biciklističkih odmorišta, koja se sastoje od nadstrešnice, klupe za odmaranje, info panoa, „pametne klupe“ s mogućnošću punjenja mobitela i tableta preko solarnog panela, odnosno akumulatora, kutije sa sigurnosnom bravicom i alata za popravak bicikala, rezervnih zračnica te kompleta prve pomoći, servisnog stalka s integriranom pumpom te stalaka za parkiranje bicikala. 

Riječ je o projektu koji će, slažu se potpisnici, biti dodatni sadržaj u turističkoj ponudi, ali i stepenica više u razvoju Turističke zajednice područja Srce Zagorja, i čitave Krapinsko-zagorske županije, kao destinacije aktivnog odmora.

“Danas se puno govori o racionalizaciji na razini jedinica lokalne samouprave i funkcionalnom povezivanju općina i gradova. Općina Krapinske Toplice ima ugodno iskustvo povezivanja na projektima sa susjednim općinama i gradovima, primjerice projekt MIPOS sa Zabokom, tu je zajednička turistička zajednica područja i zajednička poljoprivredna redarka s Pregradom i Desinićem. Posebno nas veseli povezivanje na području izgradnje infrastrukture. Upravo smo takav sporazum danas potpisali s gradovima Zabok i Pregrada. Uz naše lokalno povezivanje za realizaciju projekta važna je podrška državnih institucija, a za naš smo projekt zahvalni Hrvatskim vodama”, istaknuo je u prigodi potpisivanja Sporazuma načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

www.sjever.hr/pregrada.hr 15.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.