Now Reading:
U Pregradi upaljena treća adventska svijeća
Full Article 2 minutes read

U Pregradi upaljena treća adventska svijeća

U Pregradi je, na Trgu Gospe Kunagorske, u subotu zapaljena treća adventska svijeće u sklopu manifestacije “Advent u Zagorju”.

Treću adventsku svijeću zapalili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i predsjednica udruge Zeleni bregi Đurđa Mesarić.

“Paljenjem treće adventske svijeće Grad Pregrada postao je dio 17.-godišnje tradicije iako ove godine u nešto drugačijim okolnostima, bez velikog broja ljudi koji su do sada uvijek pratili svako paljenje adventske svijeće, ali najbitnije je da se ova tradicija održi i nastavi”, rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Ove godine je 17. godina ove hvalevrijedne manifestacije koje su svake godine bile humanitarnog karaktera. Prva svijeća upaljena ja kao i svake godine u Humu na Sutli, druga svijeća u Krapini, a ova treća u Pregradi. Drago mi je da je ova treća svijeća upaljena uoči Sv. Lucije, pa ta luč, to svijetlo daje nam neku novu snagu i dimenziju u nadi da ćemo sve ove nedaće prebroditi. Iako ove godine nismo mogli imati u punom smislu humanitarni karakter, ipak smo odlučiti da ćemo i ove godine pomoći najpotrebnijima, a to su štićenici Doma Štefanije Orel iz Huma na Sutli”, kazala je predsjednica udruge Mesarić.

Četvrta adventska svijeća pali se iduće subote u Mariji Bistrici.

m.sopek/sjever.hr 12.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.