Now Reading:
Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi ima se čime pohvaliti
Full Article 3 minutes read

Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi ima se čime pohvaliti

Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja pokriva područja općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica, predstavila je odmorišta za bicikliste i konjanike na području te tri općine.

Direktor TZ Vladimir Šinko upoznao je novinare s dosadašnjim aktivnostima koje su prethodile dovršetku ovoj završnoj fazi projekta Ride&Bike 2.

Glavni cilj projekta je razvoj selektivnih turističkih proizvoda temeljenih na interpretaciji prirodne i kulturne baštine kroz uspostavu sustavnog upravljanja razvojem održivog aktivnog turizma, traje 30 mjeseci, od 1. rujna 2018. godine do 28. veljače 2021. godine, ukupna vrijednost projekta RIDE&BIKE II je 875.472,55 EUR (od toga TZ SSDB 139.074,05 EUR), a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 744.151,66 EUR.

Do sada su završena tri odmorišta za bicikliste s pripadajućim nadstrešnicama koje ću služiti i mještanima. Nadstrešnice su opremljene stolom i klupama, pa je idealno mjesto za manja druženja.

Obilasku je nazočila i direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je istaknula kako će ovi novi turistički objekti dati novi zamašnjak razvoju turizma na području Savsko Sutlanske doline, a posebno je to dobro kad su projekti financirani iz sekundarnih izvora, u ovom slučaju iz EU.

Ipak, teško je ne primijetiti kako je jedno od najljepših odmorišta ipak na području općine Dubravica, u mjestu Pologi. Iako je maglovito vrijeme sakrivalo kompletan pogled na Zagorje i Sloveniju, ipak se djelom moglo prepoznati potencijal ovog biciklističkog odmorišta kao vidikovca.

“Ovo je jedno od najljepših lokacija na području općine koje pruža prekrasan pogled. Zadovoljni smo da je projekt pri kraju i da sad samo imamo zadaću promovirati ovo naše područje jer imamo se čime pohvaliti. Vjerujemo da je biciklizam dobar smjer jer imamo priliku vidjeti puno biciklista na našem području tijekom godine”, rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

www.sjever.hr/dubravica.hr 07.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.