Now Reading:
PROGNOZA Danas pretežno oblačno, nepovoljno za meteoropate
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Danas pretežno oblačno, nepovoljno za meteoropate

Vrijeme danas bit će umjereno i pretežno oblačno, a na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji i gorskoj Hrvatskoj povremeno s kišom.

Oborina će lokalno biti obilna, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Drugdje će mjestimične kiše biti uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak, a u Slavoniji i Baranji će biti najviše sunčanih razdoblja. Puhat će umjeren i ponegdje jak jugoistočni vjetar, osobito na istoku. Na Jadranu će biti vjetrovito uz jako i olujno jugo koje će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 na kopnu te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog toga su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće smetnje u vidu glavobolje, smanjene koncentracije i slabijeg raspoloženja. Kronični će bolesnici teže podnositi tegobe od kojih inače pate. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora.

sjever.hr/dhmz 06.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.