Now Reading:
OVO U KOPRIVNICI NEĆE DOBRO PRIMITI: Saborski zastupnik Habijan najavio povratak sjedišta Sveučilišta Sjever u Varaždin
Full Article 4 minutes read

OVO U KOPRIVNICI NEĆE DOBRO PRIMITI: Saborski zastupnik Habijan najavio povratak sjedišta Sveučilišta Sjever u Varaždin

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan u subotu je, ujedno i kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, otvorio svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina. Sjednica se, u posve neuobičajenom formatu, uz poštivanje epidemijskih mjera održala u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu gdje su prisustvovali dobitnici javnih priznanja Grada Varaždina te putem Zoom aplikacije u koju se uključio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Damir Habijan čestitao je svim građanima i građankama Dan grada Varaždina i blagdan Svetog Nikole. Osvrnuo se na novo vrijeme u kojem se nalazimo boreći se s pandemijom:

„Praznina je svemoguća jer sadržava sve, rekao je prije više od 2000 godina Lao Tse. Danas, vjerojatno više nego ikada prije, ova izreka dobiva svoj pravi istinski značaj. Upravo je vrijeme došašća, priprema za blagdan Božića, vrijeme u kojem prevladavaju iščekivanje, nada, čežnja i budnost. U to vrijeme okrećemo se prema sebi i nastojimo strukturirati svoja djela, radnje i postupke u proteklom razdoblju. Možda je i ova pandemija samo signal da na trenutak stanemo i upoznamo vrijednosti koje smo tijekom vremena negdje putem izgubili. Neovisno o tome da li ste vjernik ili ne, u ovim izazovnim vremenima i u ovo vrijeme dok iščekujemo Božić, svi živimo u iščekivanju i nadi da će nam se u bliskoj budućnosti vratiti način života koji smo živjeli prije pandemije. No, sigurno je da neće biti isti kakav je bio prije, ne zato što nećemo vratiti stare navike, već zbog toga što ćemo prepoznati trenutke koje smo prije uzimali kao notorne i same sebi razumljive.

Istaknuo je kako su u proteklom razdoblju, zahvaljujući potpori Vlade Republike Hrvatske i nadležnih ministarstva u Gradu Varaždinu realizirani brojni projekti od kojih su neki trenutno u završnim fazama, poput knjižnice i gledališta u kazalištu:

„Nova varaždinska knjižnica i obnova gledališta u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta velikim su dijelom financirani upravo uz pomoć ministarstva kulture koje ovim putem pozivam da na spomenute projekte alocira do sada neraspoređena sredstva te nam tako omogući da navedene projekte u što kraćem vremenu u potpunosti završimo.“ Spomenuo je kako je od izrazite važnosti da u budućem proračunskom razdoblju Grad Varaždin iskoristi potencijal novog izvora financiranja bespovratnim novcem iz Europske unije. Tako bi se, prema njegovim riječima, otvorio put za daljnji razvoj Varaždina kao sveučilišnog centra što podrazumijeva nastavak izgradnje faze II kampusa FOI te povratak sjedišta Sveučilišta Sjever u Varaždin.

„Pozivam gradske vijećnike da se do kraja ovog mandata usredotočimo na pitanja koja su bitna za Varaždin te da usvojimo realan i održiv proračun koji će predstavljati čvrsti temelj za daljnji razvoj našeg grada, jer u konačnici građani to od nas i očekuju.“ – rekao je Habijan. Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću uputio je zahvalu na pruženoj potpori u projektima koji su realizirani i koji se realiziraju na području grada Varaždina.

www.sjever.hr 06.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.