Now Reading:
Grad Donja Stubica najviše izdvaja za predškolsko obrazovanje
Full Article 3 minutes read

Grad Donja Stubica najviše izdvaja za predškolsko obrazovanje

Prema podacima Ministarstva financija pokazala, najviše sredstava u prošlog godini za predškolsko obrazovanje iz proračuna izdvojila je Donja Stubica, čak 38,82 % odnosno 9.096,845,00 kuna, a kad su u pitanju izdvajanja per capita nalazi se na osmom mjestu s 1.601,56 kuna izdvojenih sredstava.

Grad Donja Stubica u 2019. godini realizirao je Projekt rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Bubamara. U sedam mjeseci na vrtiću je izmijenjen krov, stolarija, fasada, ulazni plato, nova kotlovnica te je izgrađen i dodatak vrtića za upis jedne vrtićke grupe više. Na taj način povećan je kapacitet te vrtić sada pohađa 150 djece. Ukupna cijena radova bila 6,5 milijuna kuna, a vrijednost cijelog projekta je oko sedam milijuna kuna kuna. 

Ekonomska cijena vrtića poslije obnove i povećanja kapaciteta iznosi 2.000,00 kuna od čega Grad financira 60% cijene odnosno 1.200,00 za prvo dijete, 1.400,00 za drugo dijete iz obitelji, a za treće dijete roditelji su potpuno oslobođeni plaćanja.

Iako je kapacitet vrtića povećan, on i dalje nije dovoljan za sve potrebe Grada Donja Stubica te stubički mališani pohađaju i druge susjedne vrtiće u kojima Grad također roditeljima financira dio ekonomske cijene. U vrtiću je zaposleno tridesetak djelatnika, uključujući 18 odgajateljica, logopeda, zdravstvenoga djelatnika i psihologa. Vrtić je opremljen ormarićima za dječju garderobu, a uređena su i dva sanitarna čvora.

Osim dogradnje i rekonstrukcije vrtića, u  2019. godini izgrađeno je i osam novih dječjih igrališta za predškolce, vrijednih pola milijuna kuna.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr 06.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.