Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji 188 novozaraženih, preminule dvije osobe
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji 188 novozaraženih, preminule dvije osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 188 nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 1027 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 131 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 85 osoba od kojih je dvanaest na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1942. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 259 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije ukupno je testirano 12376 osoba pri čemu je bolest COVID-19 potvrđena u 3510 slučajeva.

Podsjećamo kako je na inicijativu Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, započelo izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus u Križevcima i Đurđevcu. Uzorkovanje provode zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu radnim danom od ponedjeljka do petka u terminu od 08 do 09 sati, dok se subotom uzorkovanje provodi samo u COVID-19 ambulanti u Koprivnici.

Važno je napomenuti da se uzorkovanje provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine, odnosno na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

Testiranje na osobni zahtjev i uz plaćanje troškova postupka moguće je samo u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije za što nije potrebna liječnička uputnica.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

sjever.hr 05.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.