Now Reading:
Varaždinska županija: SDP kao stranka s najvećom potporom birača na lokalne izbore izlazi sa svojim kandidatima i stranačkim listama
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija: SDP kao stranka s najvećom potporom birača na lokalne izbore izlazi sa svojim kandidatima i stranačkim listama

SDP kao stranka s najvećom potporom birača u Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu, što su potvrdili i posljednji izbori za Hrvatski sabor održani u lipnju ove godine, na predstojeće lokalne izbore u svibnju 2021. izlazi sa svojim kandidatima i stranačkim listama za predstavnička tijela, priopćili su iz Županijske organizacije SDP-a.

– Kao stranka koja već dulji niz godina iz izbore u izbore dobiva najveću potporu žitelja Varaždinske županije u potpunosti preuzimamo odgovornost i pred naše birače izlazimo sa našim kandidatima i stranačkim listama. Izaći ćemo pred njih s programima koji nude najbolja rješenje za nagomilane probleme koji pritišću naše sugrađane. U fokusu su radna mjesta, gospodarstvo, dostupno javno zdravstvo za sve građane, briga za mlade i njihove obitelji kao i one treće živote dobi do očuvanja prirode i okoliša – kazala je predsjednica Županijske organizacije SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Ističe kako je Izvršni odbor jednoglasno podržao već odmakle aktivnosti stranke u priprema za predstojeće izbore.

Naime, u tijeku je unutarstranački proces prikupljanja kandidatura za mjesto župana kao i pripreme općinskih i gradskih organizacija stranke da sa svojim kandidatima i listama izađu na spomenute izbore. U SDP-u naglašavaju da su spremni na razgovore s drugim strankama sličnih političkih stajališta, no, prije svega onih koji će prihvatiti temeljne odredbe SDP-ovih programa i ciljeva, a koji u fokus stavljaju interes i rješavanje problema naših građana.

– Spremni smo na razgovore, ali svi oni koji žele razgovarati moraju znati da je prvi, glavni i jedini interes raditi u korist građana. Rješavati njihove problem, stvarati uvjete za bolji i kvalitetniji život posebice sada u jeku epidemije koronavirusa kada je odgovornost nas političar prijeko potrebna. Teška vremena su pred nama i zbog toga samo interes građana – dodala je Antolić Vupora.

Uz nju u timu za pregovore su oba potpredsjednika stranke. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj te drugi potpredsjednik Miroslav Marković. Dio tima su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Nakon pristiglih svih prijedloga općinskih i gradskih organizacija te dovršenih razgovora s predstavnicima drugih stranaka stranka će do kraja godine donijeti odluku o načinu izlaska na predstojeće izbore za Skupštinu Varaždinske županije.

sjever.hr

04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.