Now Reading:
U požaru u potpunosti izgorio kombajn
Full Article 2 minutes read

U požaru u potpunosti izgorio kombajn

U ponedjeljak, 2. studenoga 2020. godine nešto poslije 16 sati u području zvanom „Štuk“, između Koncovčaka i Hlapičine, prilikom branja kukuruza došlo je do požara na kombajnu za silažu, vlasništvo 30-godišnjeg slovenskog državljana. U požaru je kombajn (John Deere) u potpunosti izgorio. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP-e Čakovec te DVD-a Selnica i DVD-a Sveti Martin na Muri koji su ugasili požar.

U utorak, 3. studenoga u prijepodnevnim satima na mjestu događaja obavljen je očevid uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara i eksplozija, kojom prilikom je utvrđeno kako je do požara na kombajnu došlo uslijed tehničkog kvara na električnim instalacijama koje vode od akumulatorskih baterija do elektropokretača motora.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

Jučer, 3. studenoga 2020. godine u 10 sati i 35 minuta u Čakovcu, Ulici Globetka, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su VW Passat, čakovečkih registarskih, kojim je upravljao 43-godišnji vozač s područja općine Sveti Martin na Muri. Neposredno prije zaustavlja spomenutog automobila, policijski službenici neposrednim zapažanjem uočili su kako je vozač počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija od 2,65 promila alkohola u krvi te je potom uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43-godišnjem vozaču izrečena je ukupna novčana kazna u iznosu od 12.300 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima 43-godišnjaku u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisat će se šest negativnih bodova.

Informacije i obavijesti o obavljanju upravnih poslova pročitajte ovdje.

www.sjever.hr
04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.